Blog

HSC Jeka start de #OpenclubsBreda knallend met Bean Bag Toss

Onze honk- en softbalclub is altijd al een club geweest die graag een steentje bij draagt aan de maatschappij maar dit jaar doen we er weer een schepje bovenop.

Een aantal activiteiten waar Jeka zich al langere tijd vol voor inzet zijn het G-honkbal, met de daarbij behorende G-honkbaldag, met clinics op basisscholen, de Special KIDSdag bij AV Sprint en nog veel meer. Maar nu gaat Jeka in samenwerking met Breda Actief zich ook richten op de verschillende generaties in onze samenleving.

Bean Bag Toss

In de vorm van Bean Bag Toss gaat Jeka op 20 april de bewoners van De Breedonk uitdagen om in beweging te komen. De Breedonk is het eerste woon-zorgcentrum waar HSCJeka het spel introduceert maar er zullen er nog veel volgen.

Bean Bag Toss is overgewaaid vanuit Amerika en is afgeleid van het eeuwen oude Cornn Toss of Corn Hole.

Het wordt in twee teams gespeeld en meestal in toernooi vorm, waardoor er ook al snel een competitiegevoel ontstaat. Tijdens zo’n toernooitje merk je al snel, wat de leeftijd ook is, dat iedereen het leuk vindt om te winnen!

Voorzitter, Ryan Angela, aan het woord:

“Wij vinden het belangrijk om iets te doen voor de alle generaties in Breda, ook voor de ouderen. Wij willen iedereen een goed gevoel geven. Tijdens dit spel hebben we de ouderen zien opbloeien doordat ze weer actief deelnemen aan een activiteit en in contact komen met andere mensen. Erg mooi om te zien. Daar doe je het voor. Naast Bean Bag Toss starten we in de komende periode met meer activiteiten die aansluiten bij de Open Club gedachten. Zo organiseren we het EK Little League 2016, Brabant United, HSC Jeka Skiland Softbaltoernooi voor middelbare scholieren, willen we meer samenwerkingen aangaan met omliggende sportaanbieders en nog veel meer.”

Bean Bag Toss is medemogelijk gemaakt door Electro calorique