Blog

Little League Toernooi bij HSC Jeka

Op donderdag 14 juli a.s. start het Europese-Afrikaanse Little League honkbal- en softbaltoernooi in Nederland. Little League is het door MLB ondersteunde honkbal– en softbaltoernooi waarbij jeugdteams (14 tot 18 jaar) uit zeven verschillende Europese en Afrikaanse landen zullen strijden om één ticket voor de Little League finale in Williamsburg, Verenigde Staten. Uiteraard is het Nederlandse team ook aanwezig om deze prachtige prijs te veroveren. 

Honk- en softbalclubs Jeka (Breda) en Roef! (Moergestel) organiseren samen het Little League honkbal- en softbaltoernooi dat van 14 t/m 17 juli 2016 zal plaatsvinden in Nederland. Op donderdag 14 juli 2016 zal bij beide clubs een grootse openingsceremonie plaatsvinden rond 17:45 uur, waarbij vertegenwoordigers van de landenteams aanwezig zullen zijn. Hierbij wordt ook de zogenaamde "first pitch" gegooid. Daarna starten direct de wedstrijden. Publiek is bij alle wedstrijden welkom, de toegang is gratis. Op donderdag 14 juli is in Breda een honk- en softbaldeskundige aanwezig voor mensen die nog vragen hebben over de spelregels.

De finale van het honkbaltoernooi vindt plaats op zondag 17 juli om 16.00 uur in Breda en belooft een spannende strijd te worden. Voor beide softbaltoernooien vindt de finale ook op zondag plaats. In Breda is de finale om 14.00 uur en in Moergestel start de finale om 15.00 uur.       

Een overzicht van de wedstrijden is te vinden op de site van de organisatie: www.bs4all.com. Op volg het toernooi via: www.facebook.com/RCEA2016/

Peter van der Waals (toernooidirecteur Breda) en Ruud Hekker (toernooidirecteur Moergestel):
4 jaar geleden zijn een aantal enthousiaste honk- en softballers van Roef! en Jeka gestart met het promoten van het Little League-toernooi in Brabant onder de naam Brabant United. In 2015 heeft dat geresulteerd in een Brabants team dat Nederlands kampioen is geworden en vervolgens in de Europese finale in Italië de derde plaats heeft behaald. Tijdens dat toernooi in Italië is het idee geboren om in 2016 in Nederland de Europese finale te organiseren. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat we nu dit toernooi in Moergestel en Breda plaats vindt. Zowel op gebied van softbal als honkbal belooft het toernooi jeugdwedstrijden van hoog niveau.