G – Honkbal

Iedereen schittert!!

Net als ieder ander sporten mensen met een beperking voor hun ontspanning en plezier. Het is een leuke en waardevolle vrijetijdsbesteding. Het is niet alleen leuk en gezind, je hebt er ook profijt van in het dagelijkse leven. Door sporten leer je nieuwe mensen kennen, word je actief betrokken bij de vereniging en kun je je helemaal uitleven op je eigen niveau. Sport draagt bij aan een grote zelfwaardering en zelfstandigheid.

G-honkbal, een aangepaste vorm van honkbal en/of softbal, is een zeer geschikte sport voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Er wordt rekening gehouden met de individuele mogelijkheden,
vaardigheden en wensen van de sporters. De vaardigheden kunnen door de verschillende oorzaken van de beperkingen en de grote variëteit in het dagelijks niveau van functioneren sterk uiteenlopen.
De een heeft één-op-één begeleiding nodig terwijl de ander de alledaagse dingen zelfstandig doet.

G-honkbal in het kort
Voor verenigingen en begeleiders heeft de KNBSB alle basisafspraken op een A4-tje op een rij gezet. Handig om naar je training of een wedstrijd mee te nemen.

G-honkbal interviewboek
U denkt dat honkbal goed zou zijn met mensen met een verstandelijke beperking. Maar is het echt zo? Experts en spelers vertellen eigen verhaal.

Handleiding voor vereniging
Wil jouw vereniging G-honkbal aanbieden? Deze handleiding helpt u goed op weg.

Waar kan ik G-honkballen?
De volgende verenigingen bieden G-honkbal structureel aan:

 

Switch to mobile version