PLAYERS HSCJEKA.COM – Okt 2018 -Nummer 16

PLAYERS HSCJEKA.COM zet elke maand een of meer JEKA Spelers/Speelsters/Vrijwilligers in de spotlights.

Dit is inmiddels het 16de nummer en deze maand in de Players, Heren 1 met een interview van de Coaches Ronald en Urlyson.

1 – Hoe gaat het met je ?

[Ronald] : Ja prima.

[Urlyson]: Het gaat goed met mij. Nu dat het seizoen erop zit heb je opeens een stuk meer vrije tijd. Wat ik goed kan gebruiken.

2 – De ontknoping, dat is toch ongelooflijk en onverwacht ?! …

[Ronald] : De ontknoping is wel verrassend te noemen ja. Weken geleden had ik al aangegeven bij de bond wat te doen bij een eventuele gelijke stand ? Want ik verwachte dat het deze kant op ging .. maar dat dan andere verenigingen die boven je eindigen niet willen zorgt er voor dat Jeka heren 1 volgend seizoen de 1na hoogst spelende vereniging in Brabant is.

[Urlyson] :Wij zijn de zomerstop in gegaan wetende dat we na de zomerstop flink aan de bak moesten.
We startten ook erg goed met winst tegen Alphians en Blue Birds Finales #1,2 wat het team een boost gaf.
Helaas hadden we pech tegen Domstad en vanaf toen hadden we het niet meer in eigen hand. De vreugde na winst op Eurostars en onverwacht sterke Hazenkamp was daarom enorm.

3 – Wat was het mooiste moment van het seizoen ?

[Ronald] : Poeh, ik heb individuele acties gezien die hoofdklasse waardig waren. Briljante plays waar je de tegenstander mee lam slaat, zo mooi. Play off the day !! Synell Martina had er een paar. De double play waar we de wedstrijd mee eindigen tegen psv, ook mooi. De shut out uit bij euro stars met een waanzinnige Stijn de Koninck op de heuvel. Genoeg mooie momenten gezien dit seizoen.

[Urlyson] : We hadden een groot aantal mooie momenten, maar als ik echt moet kiezen, denk ik de winst op Hazenkamp. Het was een echt pitchers duel waar Stijn weer een fantastische wedstrijd gooide en wij als team bleven knokken tot het einde tegen een zeer ervaren pitcher.

4 – Terugblik op het afgelopen seizoen ?

[Ronald] : We hebben een stroef seizoen gehad. We hadden nu eenmaal een doel en dat doel was er allemaal zijn en als 1 team die Topklasse halen. Dat is niet goed gegaan, en dat is erg jammer. Maar wat ik de jongens heb verteld na de laatst gespeelde wedstrijd is dat als je het de kampioen tot 2x toe zo moeilijk maakt en zelfs kansen krijgt om de wedstrijd te winnen. Je 2x van de nr laatste wint en verder tegen iedereen split heb je het gewoon goed gedaan. We hebben lelijk verloren maar ook schitterend gewonnen. We hadden soms wel iets meer verdiend en het team heeft het gewoon goed gedaan. Maar het kan altijd beter 

[Urlyson] : Het was geen gemakkelijk seizoen met ups en downs. Terugkijkend hebben we uiteindelijk tegen iedereen gesplit behalve tegen de nummer 1 Schiedam en de nummer laatste Hazenkamp. We hadden wel beter moeten presenteren en af en toe mooier honkbal moeten laten zien. Maar onze teamdoelstelling is behaald en daar draait het om.

5- Als je alles over mocht doen, wat had je dan beter aangepakt?

[Ronald] : Haha.. dat houd ik lekker voor mezelf.

[Urlyson] : Dit is een lastige. Ik denk dat er wedstrijden zijn geweest, zoals tegen Blue Birds thuis, waar je met 1 beslissing een andere uitkomst had kunnen hebben.

6 – En volgend jaar ? …

[Ronald] : Dan ben ik geen coach van Jeka heren 1.

[Urlyson] : Dat is een goede vraag, ik weet nog niet hoe de rest van de coaching-staf en het team eruit ziet en wat het bestuur wil. Vanuit mijzelf heb ik nog even nodig om hier een beslissing over te nemen.

Met dank aan Ronald en Urlyson voor hun inzet en ErikK voor de frontpage !

 

Switch to mobile version