PLAYERS HSCJEKA.COM – Dec 2017 -Nummer 7

PLAYERS HSCJEKA.COM zet elke maand een of meer JEKA Spelers/Speelsters/Vrijwilligers in de spotlights.

Dit is inmiddels het 7de nummer met een Terugblik op een succesvol Softbal Seizoen met de Softbal Coaches.

Fijne Kerstdagen PLAYERS HSCJEKA.COM – Dec 2017 -Nummer 7, HSC Jeka🎄

Als eerste aan het woord in Players #7, de Aspiranten Softbal met Hein (tweede links op de foto).
—————————-

Ik ben Hein Croonen, 49 jaar en ik heb afgelopen jaren pupillen softbal en in 2017 de aspiranten softbal gecoacht.

Ik ben in 1982 op 13 jarige leeftijd begonnen met honkballen bij BSV The Orioles in Veghel. Deze vereniging bestaat helaas nu niet meer. Later heb ik bij dezelfde vereniging ook honkbal jeugdteams gecoacht. in 1998 ben ik verhuist naar Breda, en ben ik gestopt met honkballen, en ben gaan langebaanschaatsen. Dat is heel wat anders, een solo-sport, hele andere spiergroepen die belast worden, winter in plaats van zomer.

In 2013 is mijn oudste dochter Madelief gaan Beeballen bij JEKA. Toen na 2 seizoenen bij de pupillen softbal terecht kwam, en haar teram zonder coach kwam, ben ik weer in het honk- en softbal gestapt en heb haar team onder mijn hoede genomen. Inmiddels speel mijn jongste dochter, Willemijn bij de Pupillen Softbal, Madelief nog altijd bij de Aspiranten Softbal. Afgelopen seizoen dus de aspiranten softbal. Komend jaar stop ik met coachen, ik ga zelf weer spelen bij JEKA HB3.

Het mooiste moment van afgelopen seizoen was voor mij het JEKA gala. Mooi om te zien hoe trots de meiden zijn met hun oorkondes en trofeeën! Een prachtige afsluiting van het hele seizoen, dat wederom zeer succesvol was voor JEKA.

Ik wens Jacinto en Gerben samen met de meiden van Aspiranten Softbal alle succes toe voor seizoen 2018. Ik heb alle vertrouwen in wederom mooie successen!

En nu de beurt aan de Pupillen Softbal met Sandra Baart (tweede rechts op de foto).
———————–
Sandra : Als je me echt zou kennen, dan zou je weten dat….. ik 15 jaar lang mijn droom geleefd heb en als topsporter de wereld over ben gegaan om EK’s, WK’s, Europacups, Canada Cups, Oefentoernooien en Olympisch Kwalificatietoernooien te spelen.
Vanaf mijn 14e -18e jaar heb ik als pitcher in Jong Oranje gespeeld en vanaf mijn 20e jaar als pitcher in het Nederlands Team. Na 9 jaar Nederlands Team is door een kruisbandblessure een einde gekomen aan mijn topsportcarriere.
Vanuit mijn liefde en talent voor de softbalsport en een gewenste betrokkenheid bij de ontwikkeling van onze kinderen, coach ik de teams waarin ze spelen. Dat betekent dat ik hoofdcoach van het pupillen softbalteam ben en pitchercoach van zowel het pupillen softbalteam als het aspiranten softbalteam bij Jeka. Een mooie club die zich volop ontwikkelt en in de stad ligt waar we wonen.
Mijn mooiste momenten van afgelopen jaar zijn de momenten waarop we samen, echt samen als team, wedstrijden hebben gewonnen. Door hard te werken, op de juiste momenten te slaan, ballen goed te fielden, elkaar aan te moedigen maar bovenal te genieten met elkaar.

Proost alvast op een gezond 2018 vol geluk, gezelligheid en mooie en sportieve momenten.

————————————-

Coach nr 3 : Jacinto (in het midden op de foto), ook Coach van de Pupillen Softbal

Jacinto de Gouveia (pupillen softbal)

45 jaar, partner van Sandra Baart en vader van Britt en Bente.

Begonnen met honkballen bij de Boosters en al snel naar Jeka gegaan en diverse topsport jeugd competities doorlopen. Aspiranten 1, junioren Regionaal en interegionaal. Op 15 jarige leeftijd debuut in Jeka H1 in de eerste klasse landelijk. Hoogtepunt in mijn jeugd was dat nadat ik een aantal toernooien met een allstar team vanuit Nederland in Amerika had gespeeld werd uitgenodigd om voor een division 1 College te komen spelen in New-Jersey (St Johns university) in dat zelfde jaar lag ook mijn oproep voor de dienstplicht op de deurmat en besloot ik om dat eerst te gaan vervullen. In dat zelfde jaar de overstap gemaakt van Jeka H1 naar NDC in Rotterdam overgangsklasse (nu Orioles). Vervolgens het seizoen erop overgestapt naar Twins waar ik in de voorbereiding een schouder blessure opliep die nooit meer weg is gegaan. Op dat moment direct de beslissing genomen aangezien mijn droom om prof te worden in duigen was gevallen om beroeps militair te worden. Dat jaar 1993 ben ik gestopt met honkbal.

In 2004 weer voor de lol begonnen met honkbal bij Twins maar al snel bleek dat voor de lol niet in mijn bloed zit en via Jeka H1 nog weer een overstap te maken naar Eurostars H1 in de overgangsklasse waar ik tot 2009 met veel plezier gespeeld heb.

Weer bij Jeka terechtgekomen omdat mijn beide dochters Britt en Bente daar spelen. Mooiste moment afgelopen seizoen is de 3e plaats op het onofficiële NK in Moergestel.

In 2018 ben ik assistent Coach bij de pupillen softbal en hoofdcoach bij de Aspiranten softbal.

Mijn boodschap voor 2018 is dat je nooit op moet geven en als je iets wil je het kan!!


En het laatste hoofdstuk voordat we nummer #7 sluiten met de coaches U17 in 2017 : Martine Brandsma-Theulings (uiterst links op de foto) & Denise Theulings (uiterst rechts op de foto)

[Denise]: Ik ben in 1988 gestart met softballen bij Jeka, daar heb ik ook de jeugd doorlopen.

Later nog gespeeld bij Twins (Hoofdklasse), Brasschaat Braves (Hoofdklasse België, Europacup gespeeld & gewonnen) en bij Zwijndrecht (1e klasse en promotie naar Silver League). Vanaf 2016 ben ik weer terug bij Jeka.

[Martine]: Ik ben in 1987 gestart met softballen bij Jeka, jeugd doorlopen en op mijn 15e mijn debuut gemaakt bij dames 1 (1e klasse landelijk destijds). Nog een paar uitstapjes gehad naar andere clubs: Twins 2, Brasschaat (Hoofdklasse België) en Roef 2 (2e klasse) en verder altijd bij Jeka gespeeld.

[Martine en Denise]: Als coaches hebben wij er ook al een aantal jaren op zitten. Wij zijn samen gestart met het coachen van het Beeball team (toen was het nog Peanuts) en van die jongens spelen er nog steeds een aantal van Jeka, alleen inmiddels in heren 1. Dus dat is al een tijdje geleden.

Twee jaar geleden zijn we weer samen gaan coachen, de aspiranten softbal. Een geweldige groep meiden, met veel talent & ambitie en een top motivatie om beter te worden. En dat zijn ze ook geworden, afgelopen jaar zijn we met de meiden doorgestroomd naar de U17 klasse (de hoogste landelijke jeugdklasse t/m 17 jaar). En hoe !

Onze mooiste herinnering van 2017 is zonder twijfel het kampioenschap in de U17B poule.

Wat een bekroning op het prachtige jaar wat de meiden gedraaid hebben, als debutant in deze poule meteen kampioen worden. De strijd gewonnen van de nummer 2, Vlaamse Liga (het Nationale Belgische U16 team).

Onze boodschap voor komend jaar: Blijf hard werken dames, ontwikkel jezelf verder op softbalgebied en als persoontjes. Jullie zijn toppers !

————————–—-
Players #7 werd mede mogelijk gemaakt door :
Frontpage : Erik Kluijtmans
Tekst : Martine Brandsma-Theulings, Denise Theulings, Jacinto de Gouveia, Sandra Baart en Hein Croonen

 

PLAYERS HSCJEKA.COM – Dec 2017 -Nummer 7, HSC Jeka