Terug naar Teams

G – Honkbal

Wat is en voor wie is G-Honkbal

Net als iedereen zoeken mensen met een beperking ook sport voor hun ontspanning en plezier. Het is niet alleen leuk en gezond,maar je hebt er ook profijt van in het dagelijkse leven. Door sporten leer je nieuwe mensen kennen, word je actief betrokken bij je team en kun je je helemaal uitleven op je eigen niveau. G-honkbal draagt daar zeker aan bij. Het vergroot de zelfstandigheid en ook betrokkenheid naar andere. Je leert dat het draait om plezier te hebben met elkaar in een spel en dat winnen maar bijzaak is.

G-honkbal is een aangepaste vorm van honkbal en is een zeer geschikte sport voor mensen met een (verstandelijke) beperking of voor mensen met een stoornis aan het autistisch spectrum. Er wordt rekening gehouden met de individuele mogelijkheden, vaardigheden en wensen van de sporters. De vaardigheden kunnen door de verschillende oorzaken van de beperkingen en de grote variëteit in het dagelijks niveau van functioneren sterk uiteenlopen.

Naast de vaste trainingsdag, worden er aan een aantal toernooien meegedaan. Dit alles altijd onder begeleiding van de coaches en de ouders.

Ben jij enthousiast geworden of weet jij iemand die jij hierin herkent na dit gelezen te hebben, kom kennismaken en draai een paar keer proef met dit gezellige team. Je bent van harte welkom !!
Trainingstijd : Dinsdagmiddag 16.00 uur- 17.00 uur (*met uitzondering van schoolvakantie) In de wintermaanden wordt er gewoon doorgetraind maar dan in het slaghok.

Debby 0621591676
Linda 0617354557
E-mail: coachghb1@hscjeka.com

Switch to mobile version