PLAYERS HSC JEKA – April 2019 -Nummer 21

PLAYERS HSC JEKA zet elke maand een of meer JEKA Spelers/Speelsters/Vrijwilligers in de spotlights.

Na de eerste overwinning van het seizoen in de Topklasse, tijd voor een gesprek met Michel Ruiter!
Over zijn doelen voor dit seizoen, zijn coaching stijl en zijn mooiste honkbal moment, en nog meer…

Michel, je bent nu hoofdcoach van onze HB1 team, hoe ben je in deze functie terechtgekomen ?
Ik ben 6 jaar geleden met coachen begonnen bij All-in in Veldhoven. Mede door een vriend die toen daar speelde, hij wist dat ik plannen had om te stoppen en meer tijd wou besteden aan familie.Ik speelde mijn laatste seizoen als speler van Sparta-Feyenoord hoofdklasse. Drie wedstrijden in een week, dus ik was veel weg van huis. Zodoende heeft hij mij in contact gebracht met de organisatie.

Wat zijn met dit team de realistisch doelen die je wilt behalen?

Met dit team is het voor mij belangrijk om er in te blijven, dus niet degraderen.
Ik heb zelf een doel vastgelegd.
Deze is om minimaal de 50 procent van de wedstrijden te winnen.

Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd? Hoe bereid jij het team optimaal voor op een (belangrijke) wedstrijd?

Ieder wedstrijd is voor mij belangrijk. Wil altijd winnen. Maar ik ben er van bewust dat niet zomaar wint in deze klasse. Dus ik doe niks anders dan zorgen dat we samen als team de wedstrijd ingaan. Of de spelers nou muziek of iets speciaal willen doen dat je zich comfortabel en goed voelen mij best. Zolang het acceptabel is voor mij en mijn assistent en het beleid van de club.

Hoe zou je je coaching stijl definiëren ?

Mijn coaching stijl.. ik ben vaak gehoord van mensen dat ik als de Diego Simeone( El Cholo) coach van de Atletico Madrid voetbal club.
Ben nadrukkelijk aanwezig in een wedstrijd. Moet mijn spelers goed aan zodat je zich super voelen waardoor ik denk dat ze ook alleen maar beter zullen spelen.

Wat is je mooiste honkbal moment tot nu toe als speler, en ook als coach ?

Ik hen niet echt 1 specifiek honkbal moment. Heb er meerdere. Die waren allemaal in mijn periode bij PSV in de overgangs klasse. Als coach heb ik ook vele gehad, maar een die ik nooit meer zal vergeten is bij All-in die toen 2 klasse speelde. Een wedstrijd tegen PSV.
We stonden achter in de 8ste inning met 1 uit 2-11 achter. Met nog 5 nullen te spelen wonnen we die wedstrijd met een walkoff 12-11.

Ken je al sommige spelers in de team ?

Ik ken een 3 speler die vorig seizoen bij PSV hebben gespeeld. Die hebben zich voordat ik hier coach werd zich bij Jeka hebben aangemeld.
Ik ken Ex hoofdcoach Dino Anastagasti. Deze was mijn coach bij Sparta-Feyenoord.

Jij mag het laatste woord …
En ook misschien een interessant om te schrijven.
In een oefenwedstrijd vorig jaar tegen Jeka waarbij ik zelf moest spelen omdat wij te weinig speler hadden.
Kreeg ik in mijn 1ste slagbeurt een bal op mijn neus van Leonard ten Feld. Nu ben ik zijn coach !

Namens Jeka en de lezers van Players, Michel bedankt voor de moeite en … toi toi toi !!!

Interview : Michel Ruiter, Erik Kluijtmans
Frontpage : Erik Kluijtmans

 

PLAYERS HSC JEKA – April 2019 -Nummer 21

PLAYERS HSC JEKA – April 2019 -Nummer 21