PLAYERS HSC JEKA – Oktober 2019 -Nummer 22

Players Nummer 22 – Na een onderbreking van een paar maanden, is Players weer actief op onze facebook – inmiddels nummer 22 !

En dit keer met Marianne en Linda, Coach en Assistent Coach van de Recreanten ! In deze nummer van Players een leuk interview over hun passie voor de sport, zorgen, de sfeer in het team en hun mooiste softbal moment, en nog meer…

Interview met Marianne en Linda

1) Marianne, Linda, kunnen jullie ons een beetje vertellen hoe jullie bij Jeka zijn terechtgekomen en over jullie ‘carrière’ bij Jeka?

Linda: Na een tijdje gestopt te zijn met softballen, begon ik het softballen te missen. Ben gaan zoeken bij verenigingen in de regio die ik kende van vroeger en ik toen al gezellig vond. Toen zag ik dat Jeka met een nieuw damesteam begon in een lage klasse. Na enkele competitie te hebben gespeeld, ben ik overgestapt naar de recreanten. Waar ik het plezier in het spel weer terug heb gevonden

Marianne: via mijn broer die iemand op weg school in de bus ontmoette die bij Jeka honkbal speelde. En mijn vader zag dat er ook dames waren. En die dacht dat ik het misschien wel leuk zou vinden.

2) Wanneer en hoe zijn jullie begonnen met trainen en coachen van de recreanten?

Linda: Ik speel reeds ongeveer 8 jaar bij de recreanten. En sinds 6 jaar ben ik assistent coach. Ik regel alle zaken rondom toernooien en bardiensten.

Marianne: Ik ben in ’87 bij de recreanten gekomen, daarvoor speelde ik competitie met de dames. En coach ben ik geworden, omdat er mensen weg gingen bij de recreanten.

3) Wat heeft je bewogen om Jeka te helpen ?

Linda en Marianne: Ging vanzelf. Help graag waar ik kan. En zonder extra hulp kan een vereniging niet draaien.

4) Hoe is het om bij de recreanten te spelen ? En kunnen jullie de team eventjes voorstellen ?

Linda: Gezellig, ontspannen en kan/mag mezelf zijn. Fouten maken mag. En na de inning of wedstrijd krijg je er uitleg over.
Het team is zeer gevarieerd. Heren en dames in 1 team. Spelers die al enkele jaren spelen en nieuwe spelers die het spel nog moeten leren.

Marianne: lekker met het spel bezig zijn, zonder competitieverplichtingen. En het maar 1x in de week spelen of trainen was goed te combineren met mijn gezinsleven

5) Zijn er aandachtspunten voor de komende tijd ?

De leden behouden die we hebben en nieuwe leden werven voor de recreanten

6) Wat zouden jullie nog meer willen doen en wat houdt jullie tegen ?

Helaas loopt het aantal recreantenteams erg hard terug, waardoor wedstrijden spelen en een toernooi organiseren niet meer haalbaar is. Zou dat wel weer graag willen

7) Jullie mooiste softbal moment ?

Linda: Een line-drive slaan bij het derde honk. Of iemand uitgooien op een honk als catcher.

Marianne: 3 slag gooien als pitcher bij een honkballer die meedoet met een recreantenteam.

8) Wil je verder nog iets kwijt?

Iedereen is welkom bij de recreanten vanaf 18 jaar. En is welkom om een paar trainingen mee te doen, om te kijken of de sport bij je past. Het liefst zowel binnen als buiten training. En belangrijk dat je je prettig voelt in het team.

Namens Jeka en de lezers van Players, Marianne, Linda bedankt voor jullie inzet … success voor volgend seizoen !

————————————————–
Interview : Marianne Honcoop, Linda Sotthewes, Erik Kluijtmans
Frontpage : Erik Kluijtmans