PLAYERS HSC JEKA – Jan 2019 -Nummer 19

PLAYERS HSC JEKA zet elke maand een of meer JEKA Spelers/Speelsters/Vrijwilligers in de spotlights.

Deze maand met een exclusief interview van George over zijn intense betrokkenheid bij onze club, de Technische Commissie Jeugd, zijn toewijding voor de jeugdteams en de Jeka missie … George, hartstikke bedankt ! En ja, Players krijgt een nieuwe jasje om het het jaar te beginnen … veel leesplezier !!!

1: Hoe is het met jou:
– Het gaat goed.

2: Jij komt uit een jeka nest en kent de club als geen ander, kun je er iets meer over vertellen:
– Honk- en softbal heeft altijd een belangrijke plaats ingenomen bij ons thuis. Mijn moeder was betrokken bij het opzetten van het softbal in Nederland door Bep van Bijmerwerdt in Haarlem waar ze samen met mijn tante nog voor het nederlands team heeft gespeeld. Later zijn mijn ouders naar Breda verhuisd waarmee de link met jeka werd gemaakt. Ik weet dus niet beter dan dat ik op het veld ben opgegroeid en ben dus bij de peanuts, wat nu de beeball heet, begonnen. Samen met mijn broers Pieter en Daan hebben we de jeugd bij jeka doorlopen en hebben we allemaal in het 1ste team gespeeld. Mijn vader was altijd als scheidsrechter actief voor jeka.

3: wanneer en hoe ben je begonnen met trainen en coachen.
– Toen mijn zoon 6 jaar werd en op voetbal zat wilde ik hem in contact brengen met honkbal. Er was op dat moment niet heel veel jeugd meer actief en was er ook geen beeball team. Dit ben ik toen gaan opzetten samen met 3 kinderen. Ryan en Veronica waren actief in het geven van clinics op scholen waarbij ik hen heb geholpen. Pieter is me toen komen helpen bij de beeball en we eindigde dat seizoen met maar liefs 18 kinderen. Dit was de basis voor de huidige jeugdteams. Bij alle 3 mijn kinderen ben ik hun beeball coach geweest. Ook dit jaar ben ik weer beeball coach en zal ik ook de aspiranten 1 samen met Rick gaan coachen. Als honkbalspeler was ik altijd zeer bedreven en deze bedrevenheid wil ik graag doorgeven aan de jongens en meisjes op de club.

4: Je bent voorzitter van de TC jeugd, wat houdt dat in:
– Ik zet het beleid uit van het technisch beleid van JEKA bij de honkbal jeugd t/m de aspiranten. Ryan heeft me bijna 8 jaar geleden zijn visie verteld, waar ik volledig achter stond. We wilden de jeugd weer laten groeien en laten uitkomen in de hoogste klasses. Het doel is om per leeftijdsklasse meerdere teams te hebben waarbij dus ieder op zijn niveau wordt uitgedaagd waarbij het plezier in honkbal voorop staat. Dat hebben we samen met de andere coaches en vrijwilligers gerealiseerd.
Waarbij er in het verleden weekenden waren waar de jeugd niet actief was op de velden is het nu een hele uitdaging om alle teams in de weekend in te delen en de schema’s voor de team trainingen in elkaar te zetten. Gelukkig een luxe probleem.

5: Waar krijg je bij jeka energie van:
– Ik krijg veel energie van natuurlijk de jeugd, ik sta dan ook graag op het veld met ze. Ook krijg ik veel energie van de activiteiten die ik samen met oa Heilke en Claire organiseer. Het is belangrijk om mooie herinneringen te scheppen voor de jeugd.

6: Wat zou je nog willen bereiken (projecten):
– Het zou mooi zijn om met verschillende teams internationale toernooien kunnen spelen. Dit heb ik ook gedaan in mijn jeugd en heb er mooie herinneringen aan overgehouden. De ideeën hierover zijn er maar de invulling hiervan is lastig deels door tijdgebrek. Dus mochten er mensen zich geroepen voelen, goede ideeën hebben of mensen die zo een project op zich willen nemen kunnen ze zich melden bij voorzitter@hscjeka.com

7: wat kan nog beter:
– Graag zou ik meer vrijwilligers actief zien bij de club, zodat we met zijn allen de belangen van JEKA kunnen dragen. Een ieder zou op zijn manier een steentje bij kunnen dragen of het nou op het gebied van communicatie, activiteiten, team captains of coaching is.

8: de club heeft een duidelijke missie, wat is dat:
– HSC JEKA is een inspirerende en gedreven club die in samenwerking met betrokken partners talent met ambitie stimuleert hun droom te verwezenlijken en dagelijks uit te blinken op de honk- en softbal velden en in de klas.
Ons streven is om iedere dag beter te willen worden om uiteindelijk de beste te willen zijn. Dit streven , naar excellentie is gebouwd op een fundament van ontwikkeling, commitment, ambitie en teamwork.
Hierbij staat de ontwikkeling van spelers centraal, de uitslag van de wedstrijden is hierbij van ondergeschikt belang.

9: de vraag die je gesteld zou willen hebben.
– Geen speciale vraag, ik wil alle vrijwiligers bedanken voor hun bijdrages voor jeka, zonder hun heeft de club geen bestaansrecht. En natuurlijk alle speler- en speelsters voor hun inzet.💪🏻⚾️

———————————————-
Players #19 werd mede mogelijk gemaakt door :
Frontpage : Erik Kluijtmans
Interview : George Castien en Erik Kluijtmans