Uitleg over totale renovatie van hoofdveld bij HSC Jeka, Breda 2023.

Al ruim voor 2020 zijn er gesprekken en keuringen geweest om het hoofdveld aan te pakken voor groot onderhoud.

Door promotie van ons eerste team H1 zijn er ook nieuwe eisen vanuit de honkbalbond bij gekomen waar het veld aan moet voldoen om in deze klasse te spelen.

Het complex, dus ook de velden, zijn eigendom van de Gemeente Breda. De gemeente zorgt ervoor dat de club kan trainen en wedstrijden kan spelen.

Door Corona en op financieel gebied onverwachte hoge kosten is er veel werk achter de schermen gedaan door de gemeente. De MAC voorzitter en de voorzitter van de club hebben veel extra vergaderd met de gemeente en de honkbalbond. Wij zijn blij met het resultaat op papier.

De gemeente heeft een aannemen ANTEA de opdracht gegund; deze heeft ervaring in honk- en soft- bal velden in de regio.

Afgelopen zondag heeft een kleine groep vrijwilligers de laatste zaken die Jeka moest regelen uitgevoerd; voor het  hele hoofdveld  geldt sinds vandaag dat dit verboden gebied ia.. Allen bedankt.

Vandaag 24 juli 2023 is de aannemer begonnen met de  werkzaamheden.

In het kort:

 • Alle grondwaterafvoerbuizen onder de grond worden vernieuwd en opnieuw aangesloten op de sloot.
 • Alle leidingen en sproeikoppen t.b.v. gras sproeien worden vernieuwd.
 • Al het gras zal opnieuw worden ingezaaid zo vroeg mogelijk voor de winter om volgend jaar maart 2024 sterk genoeg te zijn om volop te trainen en wedstrijden te spelen
 • Rond het veld zal de warningtrack worden verbreed naar 5 mtr.
 • Alle hekken en gaas zullen worden vernieuwd rond het hele veld. Er komt een nieuwe backstop die aan de nieuwe eisen van de bond, 7 mtr. hoog, voldoet. In het verreveldhek zal het hekwerk in het middengedeelte links verhoogd worden naar 5 mtr. hoog over een lengte van 21 mtr. breed; omdat daar de lengte van de thuisplaat tot verreveldhek niet aan de 115 mtr. voldoet gaat daar het hek de hoogte in.
 • De omloop voor de toeschouwers zal worden veranderd in een stoeptegelpad.
 • Er zal een kleine opslagplaats komen bij de gasten dug-out voor de trainingshekken.
 • Onze slagkooi zal nu een nieuwe stand : plaats krijgen linksachter in het gebied buiten het veld waar een nieuw dubbelhek komt om naar binnen te duwen.

Door Jeka zullen er 2 stuks nieuwe dug-out moeten worden gebouwd die van 9 mtr. breed naar 12 mtr. breed moeten worden gemaakt.

Tijdens de bouwwerkzaamheden zullen er enkele aanpassingen komen waar alle leden rekening meer zullen moeten houden.

 • Het is ten strengste verboden om door de afzethekken naar het hoofdveld te gaan.
 • Op het gedeelte van de parkeerplaatsen dicht bij de buitenslagkooi zullen materialen komen te liggen van de aannemer: daar niet in gaan spelen. Deze zullen met hekken worden afgezet. De ingang naar het complex zal blijven waar we altijd binnen kunnen komen.
 • De planning is dat alle werkzaamheden in de grond rond oktober klaar zijn. Hierna zullen nieuwe hekken en bestrating worden uitgevoerd en nieuw gras ingezaaid, zodat rond maart 2024 alles klaar zal zijn , mits het weer de aannemer goed gezind is.

 

 

Wij proberen jullie op de hoogte te houden van de voortgang, namens de MAC com. Voorzitter.