Wordt het team van HSC Jeka 1 de nieuwe “runner up”?

Afgelopen weekend heeft Jeka haar slag geslagen, zowel letterlijk als figuurlijk. In twee wedstrijden wist het team tegen Wassenaar maar liefst tweeëntwintig hits te produceren en even zoveel runs te scoren. De eerste wedstrijd op zaterdag eindigde op eigen terrein in een overwinning van 12-10 terwijl de uitwedstrijd in Wassenaar met 10-4 werd gewonnen. Door deze overwinningen is Jeka opgeklommen naar de vijfde plaats.

Wat vooral in de wedstrijd van zondag opviel, waren de veldacties van Synell als korte stop. Daarnaast verdient de tweehonkslag van Ruben ook een extra vermelding. Nadat hij voor de eerste bal die werd gegooid opdraaide om te stoten, liet hij deze toch gaan omdat het een wijdbal was. De bal daarop bedacht hij zich geen moment en ramde deze in het links/midveld tegen het hek.

Kyron heeft zondag een ‘wereldpot’ gegooid. In 5 2/3 inning kreeg hij dertig slagmensen tegenover zich en gooide 84 ballen waarvan vierenvijftig slag- en 30 wijdballen. Het leek er even op dat we in de zevende inning “konden doorpakken maar helaas lukte dit net niet. Al met al een boeiend en lucratief weekend voor de Jeka mannen.

Zaterdag 14 mei.

Zaterdagmiddag om 14.30 begon Wassenaar met een vliegende start. Door drie hits en een veldfoutje konden zij de wedstrijd openen met een 3-0 voorsprong. De start van Jeka was – als ik het zo mag zeggen – nog vliegender. Het antwoord werd gegeven in de vorm van “slechts” twee honkslagen maar de jongens wisten in deze inning wel zeven maal te scoren. Waar Shaimiron uitging door een actie van de 1e honkman wisten de volgende zeven (!) slagmensen de honken te bereiken en te scoren. Jémeul (wijd), Sontje (geraakt werper), Jordy (wijd), Henny (honkslag), Rene (wijd), Densley (honkslag) en Nathan (geraakt werper) konden allen scoren. Dit mede door acties van Marijn, Shaimiron en Jémuel die allen vier wijd kregen. Deze succesvolle inning werd afgesloten met twee vangballen voor Sontje en Jordy. Vermeldenswaard is dat in deze inning dertien man van Jeka het slagperk mochten betreden waarmee deze inning werd afgesloten met een voorsprong van 3-7 in het voordeel van Jeka.

De tweede inning bracht voor beide teams wat minder spektakel. Wassenaar bracht drie man in het slagperk. Ondanks het feit dat voor Jeka zes mensen aan slag kwamen en Henny en Densley met een honkslag op de honken kwamen, bleef het een inning zonder runs.

Met twee veldacties en éénmaal drie slag leek de derde inning van Wassenaar een herhaling van de tweede. Ook Jeka liet het in deze inning enigszins afweten met vier mensen aan slag.

Net als de eerste inning startte Wassenaar in de vierde inning furieus. Zes mensen wisten de honken te bereiken door middel van honkslagen, vier wijd en geraakt werper. Wassenaar wist hier vijf runs uit te scoren. In de gelijkmakende beurt kon Jeka hier niets tegen in brengen waardoor de inning eindigde met een stand van 8-7 in het voordeel van Wassenaar.

In de vijfde inning wisten de teams elkaar aardig in evenwicht te houden. Verdeeld over beide teams leverden wat veldacties, een paar keer vier wijd en een geraakt werper geen punten op.

Wassenaar wilde in de zesde inning echter meer. De eerste twee slaglieden kwamen door wijd op de honken en werden verder geholpen door hun teamgenoten met o.a. wat slagwerk dat twee runs opleverde. In de gelijkmakende beurt kon Henny het 1e honk bereiken door wijd. Hij werd verder geholpen door Rene (honkslag) en Densley (klapje in het binnenveld en daarna uit door een dubbelspel waarbij Rene ook uit ging). Vervolgens kreeg Nathan een bal op zijn lichaam waardoor hij naar het 1e honk mocht en Marijn wist met een mooie tweehonkslag Henny over de thuis te krijgen. De (achter)stand van Jeka werd na deze inning naar 10-8 gebracht.

In de zevende inning toonde Jeka haar veerkracht. Waar Wassenaar nog een honkslag kon neerleggen en vier man aan slag kreeg, bracht Jeka zeven mensen in het slagperk. Sontje opende met een driehonkslag en kon vervolgens scoren op een honkslag van Henny. Rene kwam op het eerste honk door een velderskeus waarvan Henny op het 2e honk het slachtoffer was. Deze inning werd afgesloten met een gelijke stand van 10-10.

Net als de vorige inning was de achtste inning voor Wassenaar niet erg succesvol: slechts drie mensen aan slag. Jeka echter rook bloed. Shaimiron kon een honkslag oogsten en door wijd van Jémeul kon hij een honk opschuiven. Sontje werd uitgevangen door de 2e honkman en Shaimiron was inmiddels uitgegaan bij een steelpoging. Door een honkslag van Jordy kon Jémeul een honk opschuiven. Henny, Rene en Densley kregen vervolgens wijd waardoor Jémeul en Jordy de stand aan het eind van deze inning op 10-12 in het voordeel van Jeka konden brengen.

Doordat Wassenaar in de negende inning geen runs kon scoren, mede door een dubbelspel, was een gelijkmakende beurt van Jeka niet meer nodig. De eindstand was dus 10-12 in het voordeel van Jeka.

Box Score


WASSENAAR H1 (10) AT HSC JEKA HB1 (12)

WASSENAAR H1     AB R H BI HSC JEKA HB1     AB R H BI
Jip Filius      4 3 1 2 Shaimiron Ruiter   3 0 1 1 
Djordy Franken    3 2 2 2 Jémuel Angela    2 2 0 0 
Guisonne Sambo    5 1 1 3 Delverson Dael (Sont 5 2 1 0 
Ritchie Thiel     5 0 0 0 Jordy Solano Cortez  4 2 1 0 
Raymond Valmont    1 0 0 0 Henny Doelmalik    4 2 3 3 
 Quinten Rigters   4 1 3 1 Rene de Lepper    4 2 2 1 
Lisandro Maria    4 0 1 1 Densley Sanchez    4 1 2 2 
Curtis Duinkerk    4 1 2 0 Nathan Lefevere    2 1 0 0 
Nigel Mercedes    1 1 0 0  Diego v/d Boogaard  1 0 0 0 
 Kilian Ridder    2 0 0 0 Marijn Kisters    1 0 1 2 
Jonathan Thielman   2 1 0 1  Synell Martina    1 0 0 0 
 Fregin Martina    1 0 0 0                  
TOTALS        36 10 10 10 TOTALS        31 12 11 9

WASSENAAR H1         300 502 000 -- 10 
HSC JEKA HB1         700 001 22x -- 12 

LOB--WASSENAAR H1 6, HSC JEKA HB1 17. ERR--Lisandro Maria,
Jémuel Angela. 2B--Djordy Franken, Jip Filius, Marijn
Kisters, Densley Sanchez. 3B--Delverson Dael (Sontje)
Bernardus. HBP--Nigel Mercedes, Shaimiron Ruiter, Nathan
Lefevere (2), Densley Sanchez, Delverson Dael (Sontje)
Bernardus. SB--Quinten Rigters, Curtis Duinkerk, Guisonne
Sambo, Djordy Franken, Jip Filius (2), Shaimiron Ruiter (2),
Densley Sanchez.

 WASSENAAR H1          IP  H  R  ER  BB  SO  HR
Ritchie Thiel         0.33  1  2  1  3  0  0
Djordy Franken         0.00  1  2  2  2  0  0
Guisonne Sambo         6.67  8  2  2  8  3  0
Fregin Martina (L)       0.67  1  1  1  4  0  0
Riley Gonesh          0.33  0  0  0  0  1  0
 HSC JEKA HB1        
Sam Korbijn          4.00  7  7  5  1  3  0
Jurnick Koeiman        1.00  0  0  0  4  1  0
Leonard Ten Feld        2.00  2  0  0  0  2  0
Jordy Solano Cortez (W)    2.00  1  0  0  1  0  0

Zondag 15 mei.

Zondag was de start van de wedstrijd iets anders dan de zaterdag. Weliswaar opende Jeka de wedstrijd met drie honkslagen (Jémeul, Ruben en Jordy) maar tot scoren kwam het niet. Ook in de tweede inning wilde het niet echt lukken, slechts drie mensen aan slag. Maar gelukkig wilde het bij Wassenaar ook niet lukken in de eerste twee innings waardoor de derde inning begon met een 0-0 stand.

Jeka begon de inning met tweemaal vier wijd voor resp. Synell en Sontje. Door een goede stootslag van Jémeul konden beiden opschuiven en Jémeul kon zelf het 1e honk bereiken. Ruben sloeg hierop volgend een harde bal langs de lijn naar 3 welke wel gepakt werd door de 3e honkman. Echter door de discussie over goed of fout gevolgd door een foute aangooi, kon niet alleen Synell maar kwamen ook Sontje en Jemuel over de thuisplaat en kon Ruben het 2e honk bereiken. Door een gestolen honk en een verre klap van Lucas in het linksveld kon Ruben ook nog scoren. Wassenaar kon in de gelijkmakende beurt wel twee honkslagen neerleggen maar wist hier geen voordeel (lees: runs) mee te behalen. De derde inning werd afgesloten met een 4-0 voorsprong in het voordeel van Jeka.

De vierde inning bracht Jeka geen hits en runs. Wassenaar daarentegen deed wel iets terug. Zij konden twee hits plaatsen. Mede door twee veldfouten van Jeka konden zij de achterstand terug brengen naar 4-2.

In de vijfde inning had Jeka er zin in. De eerste vier mensen aan slag, allemaal op de honken en allemaal scoren. Hoe mooi kan je het hebben? Jémeul (vier wijd), Ruben (schitterende tweehonkslag), Jordy (vier wijd) en Lucas (honkslag) wisten – zoals eerder gemeld – allen te scoren. In de gelijkmakende beurt kwam Wassenaar niet aan scoren toe. Dit bracht de stand na deze inning op 8-2.

Voor Jeka kwamen in de zesde inning maar drie man aan slag. Wassenaar kon nog een run bijsprokkelen, ondermeer door twee hits. Hiermee was de stand na deze inning 8-3 in het voordeel van Jeka.

In de zevende inning begon Jeka sterk. Jordy (honkslag) en Lucas (wijd) kwamen op de honken en wisten te scoren. Wassenaar kon niets terug doen en de stand na deze inning was 10-3 voor Jeka.

Jeka kreeg in de achtste inning maar vier mensen in het slagperk. Dit leverde helaas geen runs op. Wassenaar wilde nog wel wat doen aan de achterstand en de eerste slagman sloeg de bal uit het veld. Met daarna nog een tweehonkslag viel er weinig meer te beleven in deze inning. Stand: 10-4.

In de negende inning wist Jeka nog een hit te scoren maar daar bleef het ook bij. Wassenaar, schijnbaar moe gestreden, kwam niet verder dan een geraakt werper. Hiermee werd de eindstand bepaald op 10-4 in het voordeel van Jeka.

Box Score


HSC JEKA HB1 (10) AT WASSENAAR H1 (4)

HSC JEKA HB1     AB R H BI WASSENAAR H1     AB R H BI
Synell Martina    4 1 0 0 Jip Filius      5 2 2 1 
Delverson Dael (Sont 4 1 0 0 Quinten Rigters    4 0 0 0 
Jémuel Angela    4 2 3 0 Guisonne Sambo    4 0 0 1 
Ruben de Koninck   4 2 3 1 Ritchie Thiel     5 0 4 1 
Jordy Solano Cortez  4 2 2 0 Fregin Martina    3 0 1 0 
Lucas Erkeland    3 2 1 3  Lisandro Maria    2 0 0 0 
Marijn Kisters    4 0 1 2 Stephon Mohamed    4 0 1 0 
Jarreau Merce     3 0 0 0  Jonathan Thielman  0 0 0 0 
Densley Sanchez    5 0 1 1 Curtis Duinkerk    4 0 2 0 
                 Kilian Ridder     5 1 1 0 
                 Jo Andy Ernestina   4 1 0 0 
TOTALS        35 10 11 7 TOTALS        40 4 11 3

HSC JEKA HB1         004 040 200 -- 10 
WASSENAAR H1         000 201 010 -- 4 

LOB--HSC JEKA HB1 9, WASSENAAR H1 14. ERR--Jémuel Angela,
Lucas Erkeland, Marijn Kisters (2), Curtis Duinkerk, Ritchie
Thiel, Jip Filius. 2B--Densley Sanchez, Ruben de Koninck,
Kilian Ridder, Ritchie Thiel (2). HR--Jip Filius.
HBP--Jonathan Thielman. SACF--Lucas Erkeland. SB--Jarreau
Merce, Ruben de Koninck, Jip Filius.

 HSC JEKA HB1          IP  H  R  ER  BB  SO  HR
Kyron Pattche (W)       5.67  7  2  1  3  2  0
Caspar Dunant (S)       3.33  4  1  1  1  4  1
 WASSENAAR H1        
Djordy Franken (L)       4.00  7  4  3  6  0  0
Riley Gonesh          4.33  4  1  1  4  1  0
Ritchie Thiel         0.67  0  0  0  0  0  0

A.s. zaterdag 21 mei spelen de jongens in Hoofddorp tegen de Hoofddorp Pioniers, aanvang 13.00 uur.

Zondag 22 mei om 14.30 op ons eigen terrein. Ik kan geen dubbele overwinning beloven, maar dat de jongens hun best zullen doen, wil ik wel beloven. Kom dus in groten getale kijken.