Hoe loopt de donatie/van sponsoring/giften of vrijwilligers 2020 bij de MAC actie.

De MAC heeft het over een andere boeg gegooid in 2020.

CORONA heeft ons creatiever doen denken om de club toch te doen laten door draaien in positieve zin.

Door op de site van de club onder de icoon “MACdag “een oproep te plaatsen.

Als je hier op klikt komt er een oproep. En een lijst van de  nodige materialen en projecten die extra aandacht vragen.

Het heeft zeer bijzondere resultaten tot nu toe opgeleverd zoals:

 • Bij de softbal heren hebben vele een donatie gedaan via een Tikkie .
 • Ook is er via een speler contact gelegd met een zeecontainer leverancier die een container wil leveren.  En plaatsen op de oude plaats van het jaren oude speakesrhok.
 • Tijdens de sloop kwam onder de vloer een  verrassing boven : betonnen fietsen stalling blokken.
 • De basis voor het plaatsen op tegelplaten is geheel uitgezet door een man die al vele jaren softbal speler is met provisioneel meet apparatuur.

En deze ook:

 • Voor meer over het oude speaker hok zie reeds eerder geplaatste stuk op onze face book site https://www.facebook.com/HSCJEKA/.
 • Bij de honkballers van H3 en H4 hebben diverse spelers zich gegroepeerd om de aanleg van 35 m2 straat stenen. Gratis gekregen via een aannemer, door honkballers van H1 zijn van de straat kant naar de juiste locatie alle stenen gebracht ruim 1400 stuks. Hierdoor krijgen we bij het hoofdveld een droge , onkruid vrije opslagplaats voor alle trainingshekjes. Helaas is door de laatste corona regels max 4 personen per groep het nog niet uitgevoerd. Alles staat klaar om te beginnen.
 • Ook hebben enkele ouder honkbal spelers  enkele materialen gedoneerd volgens de gevraagde donatie lijstje van de site. Er staan nog meer dringende onderdelen die de MAC hard kan gebruiken.
 • Ook heeft er een moeder  van de jongere speler zich direct gemeld voor een donatie  voor het project Y, financieel betalen van 6 stuks schuim blokken. Inmiddels 12 jaar oud, voor de oude blauwe muurkussens , om tegen aan te slaan met de ballen in de binnen slaghal. De inhoud van de schuim blokken is  helemaal uitgezakt en verpulverd.

En deze ook nog …

 • Hopelijk kan er via een goede opbrengst van de grote club actie 2020 een gedeelte van het geld helpen om door een vakkundig bedrijf de oude schuim blokken er uit te halen.  En de nieuwe er in te plaatsen zodat we de komende 12 jaar weer optimaal kunnen binnen trainen.  Zowel jong als oud, honkballer of softballer maar ook de BeeBall  spelertjes onder ons.
 • Ook hebben er vaders en gepensioneerde honkbal spelers zich bij de MAC gemeld om direct te helpen bij kleine klussen door de weeks. Denk aan opzoeken van elektra kabel, sluiting in kunstwerk, helpen met transport van halen van materialen, voorbereidingen voor andere klusjes waarbij vaak een derde hand nodig is en niet kan in het weekend worden uitgevoerd.
 • Er is contact gelegd met een elektricien en verlichtingsdeskundige in de club voor adviezen voor LED verlichting in de buiten slagkooi voor slagtraining in de avond uren. Dit is een al lang lopend project van de MAC.

Meer personen zijn natuurlijk ook welkom, meld je aan via de vrijwilligers project hulp

Hiervoor is er al een deel van donatie binnen aan gelden, helaas nog niet genoeg voor totale uitvoering nog in 2020, hopelijk realiseren we dit  in 2021.

Ouders en oud trouwe club leden hebben spontaan geld gedoneerd. Ook kleine bedragen verdeelt over een aantal periodes van de afgelopen maanden .

Vaders die bij hun bedrijf materialen hebben verzameld die  ook op de lijst stonden voor donaties.

Deze zullen hopelijk de komende maanden nog op de club worden geleverd.

Door al deze positieve reacties is de MAC extra weer gemotiveerd om alle rand gebeuren om softbal en honkbal spelen te verbeteren voor de leden.

HSC Jeka hoopt in 2021 nog meer  van deze boost voor de MAC te kunnen ontvangen.

Blijf met zijn alle onze facebook site volgen onder MAC dag voor update:  donatie, sponsor, vrijwilligers vragen.

De volgende keer meer foto’s en resultaten van jullie spontane hulp aan MAC HSC Jeka, Breda.

Alle dank in welke vorm ook namens de MAC.