Beste spelers, vrijwilligers, supporters en sponsoren,

Beste spelers, vrijwilligers, supporters en sponsoren,

Ook in deze moeilijke tijden zitten we als vereniging niet stil. Hoewel dat soms erg lastig is en veel inspanning vergt, blijven we optimistisch naar de toekomst kijken!
We zijn dus ook al druk bezig met een aantal veranderingen op het complex. Onderstaand alvast een blik op één van de grotere veranderingen die we door willen voeren.

Beste spelers, vrijwilligers, supporters en sponsoren,, HSC Jeka

Het bekende witte speakerhok op de heuvel achter het hoofdveld was eigenlijk al enkele jaren aan vervanging toe. Het hokje was op verschillende plaatsen aan het rotten, het dak was aan het afbrokkelen en omdat het volledig van hout was, was het ook nog eens brandgevaarlijk. Kortom het was niet veilig, voldeed niet aan de wettelijke eisen en was daarom ook al langer een doorn in het oog.

We zijn dit project op 12 oktober begonnen met de voorbereidingen voor het plaatsen en van een nieuwe, grotere en veiligere faciliteit om bij wedstrijden te kunnen speakeren. Daarom hebben we het oude huisje inmiddels helemaal afgebroken.
Het is nu de bedoeling dat er op die plek een container wordt geplaatst die geschikt wordt gemaakt als speakerhouse. Zoals jullie zullen begrijpen gaat dat niet zomaar.

Beste spelers, vrijwilligers, supporters en sponsoren,, HSC JekaBeste spelers, vrijwilligers, supporters en sponsoren,, HSC Jeka

 

Allereerst moest er om toestemming worden aangevraagd i.v.m. het bestemmingsplan. Deze toestemming is inmiddels verleend.
Daarna moest het bestaande speakerhokje verdwijnen, ook dat is inmiddels gebeurt.
Er moet een geschikte container worden gevonden en gereserveerd en nadat de fundering daar geschikt voor is gemaakt moet de container met behulp van een hijskraan op zijn plaats gehesen worden.
Als de container op zijn plaats staat moet deze van buiten worden “aangekleed” omdat de container volgens de voorschriften van de gemeente Breda op een natuurlijke manier moet opgaan in de omgeving.
Ook moeten er ramen en deuren in de container worden gemaakt, zodat hij ook functioneel wordt.
Dan moet de oude elektriciteitskabel worden vervangen door een nieuwe en moet er in de container stroom worden aangelegd.

Dat alles hopen we  rond de 2e week van januari gereed te hebben.
Daarna moet de container natuurlijk nog worden aangekleed en ingericht als volwaardig speakerhouse. Hopelijk kunnen we tegen die tijd daarvoor ook beschikken over (wat) nieuwe apparatuur.

Beste spelers, vrijwilligers, supporters en sponsoren,, HSC Jeka

In deze tijden is dit natuurlijk alleen maar mogelijk door gulle sponsoring. In dit geval is dat Engie. Zij sponsoren een bedrag aan onze vereniging dat specifiek bedoeld is voor het realiseren van een nieuw speakerhouse (“Engiehouse”).

Beste spelers, vrijwilligers, supporters en sponsoren,, HSC Jeka
Bij dit artikel zijn nog enkele foto’s opgenomen van het oude speakerhok, voordat het afgebroken werd.
We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!