HSC JEKA aan de leiding gekomen door zege op Amsterdam Pirates

BREDA – JEKA honkbal is door een 14-9 zege op de reserves van Pirates alleen aan de leiding gekomen in de hoogste klasse van de breedtesport.

Afgelopen zondag speelde HB1 zijn 2e thuiswedstrijd tegen de tot nu toe hekkensluiter van de competitie. Amsterdam Pirates (Mokum Hawks) kwam in Breda op bezoek en nam een aantal ex hoofdklasse spelers, oud Twins coach Kevin Roovers en oud MLB speler Rikkert Faneyte (wel eens waar lang geleden) mee. Voor 3 teamleden van HB1(Caspar Urlyson en Cees) was het een weer zien met een deel van het team dat in 2010 met de kampioensbokaal ervan door ging tijdens de Nederlandse kampioenschappen 1e klasse best of 3.
HB1 bijt het spits af in de 2e inning met een honkslag van Brady Becker, een Wild Pitch, een honkslag van Alexander de Sousa en een E7 scoorde Brady Becker de 1e punt voor Jeka.
In de 4e inning pakte de slagploeg van Jeka door. Door onder andere honkslagen en de daarbij horende runs van Jordy Solano Cortez, Robin Lansiquot, Brady Becker en een zeer mooie base clearing triple van Alexander de Sousa in het buitenveld bracht Jeka de stand naar 7-0. Mokum Hawks probeerde terug te komen maar kon niet meer dan 4 punten scoren in de 5e, 6e, en 7e inning. Stand 7-4.

HB1 daarin tegen kreeg na een rustige 5e inning weer een opleving in de 6e inning en kon door honkslagen van Lucas Erkeland, Cees Breukers, Eldredson Floranus, een Sac Fly van Jémuel Angela en scoorde nog 3 runs om de stand naar 10-4 te brengen. Mokum Hawks maakt het nog even spannend door 1 punten binnen te slaan. Jeka kon 4x scoren doordat Jordy Solano Cortez op het honk kwam door een veldfout 6, een triple van Robin Lansiquot, 2 honkslag voor Alexander de Sousa en een honkslag van Jémuel Angela. 1 punt te weinig om de wedstrijd vroegtijdig af te ronden. In de laatste inning scoorde Mokum Hawks nog enkele punten, maar uiteindelijk niet genoeg om de winst van Jeka af te troeven. Eind stand 14-9 voor Hsc Jeka Breda.
Pitcher Innings-Strike out -BB–HitbyPitch-Hits–Runs– Errors
Kyron Pattche 4 3 2 0 9 3 0
Stijn de Koninck 4 3 5 1 4 6 4
Leonard ten Feld 1 2 0 0 1 0 0

Zondag speelt HSC JEKA HB1 uit bij Cromtiger in Assendelft. De week erop zijn jullie allemaal welkom om een leuke wedstrijd(tegen HCAW3 ) te komen kijken, Jeka aan te moedigen en te genieten van een heerlijke Antilliaanse BBQ.

HSC JEKA aan de leiding gekomen door zege op Amsterdam Pirates

HSC JEKA aan de leiding gekomen door zege op Amsterdam Pirates


https://www.internetbode.nl/reader/26358#p=14