HSC JEKA wint beide wedstrijden van Herons/Alcmaria Victrix.

Afgelopen weekend heeft het eerste team van HSC JEKA beide wedstrijden gewonnen van Herons/Alcmaria Victrix. Hierbij hebben de jonge jongens van JEKA een belangrijke rol gespeeld. Diego heeft een superwedstrijd gegooid. Hij kreeg in 4-1/3 inning 20 slagmensen tegen zich waarop hij totaal 66 ballen heeft gegooid. Hij gooide 24 wijd- en 42 slagballen terwijl hij 7 honkslagen tegen zich kreeg. Ook Sam heeft een goede wedstrijd gegooid. In 4-2/3 inning kreeg hij 26 slagmensen tegenover zich. Hij gooide hij in totaal 88 ballen, waarvan 37 wijd- en 51 slagballen. Ook hij kreeg 7 honkslagen tegen.

Wat niet onvermeld mag blijven, is het feit dat Bart in vijf slagbeurten evenzoveel honkslagen heeft geslagen. Dit betekent dat hij in deze wedstrijd een slaggemiddelde behaalde van 1.000!!!

Wedstrijdverslag zaterdag 23 april.

Behalve een honkslag van Shaimiron – die later op het 3e honk sneuvelde door een veldactie van Herons/Alcmaria Victrix – viel er in de eerste inning weinig te beleven. Er kwamen slechts drie mensen aan slag voor JEKA. De gelijkmakende inning voor Herons/Alcmaria Victrix leek veel op die van JEKA. Ook slechts drie mensen aan slag, waaronder één hit die werd gevolgd door een goede veldactie van JEKA op het 3e honk.

De tweede inning leek op een herhaling van zetten. In deze inning werden twee hits geproduceerd door JEKA (Sontje en Bart). JEKA kon hier echter niet van profiteren, zij kreeg slechts vier mensen aan slag. De gelijkmakende inning bracht ook niets aan spanning: slechts drie mensen aan slag bij Herons/Alcmaria Victrix.

JEKA wist in de derde inning nog geen punten te scoren. Nu kwamen er wederom vier mensen aan slag. Alleen Cees wist door een honkslag de honken te bereiken. Herons/Alcmaria Victrix daarentegen leek op gang te komen. Uit drie honkslagen wist zij tweemaal te scoren.

Schijnbaar moet JEKA wakker geschud worden. In de vierde inning bracht zij vijf mensen op de honken. Dit door 4 wijd voor Jemuel en hits van Bart, Jarreau, Rene en Cees. De vier eerstgenoemden wisten ook te scoren. Ondanks het feit dat Herons/Alcmaria Victrix in de gelijkmakende beurt drie mensen op de honken wist te krijgen, zagen ze geen kans een hit te scoren. Stand na de vierde inning: 2-4 in het voordeel van JEKA.

In de vijfde inning wist JEKA twee runs te scoren. Jemuel bereikte door een honkslag het 1e honk en kon scoren op een mooie drie honkslag van Sontje die weer kon scoren op een honkslag van – alweer – Bart. Daarna kon Cees het tweede honk nog bereiken door een hit maar helaas betekende Synell de derde nul door een vangbal van de korte stop. Ook Herons/Alcmaria Victrix kon twee runs scoren waardoor de stand na vijf volledige innings 4-6 in het voordeel van JEKA was.

Over de zesde inning valt niet zo veel te vertellen. Voor JEKA kwam Synell door een hit op het honk en door een veldfout van de tweede honkman kon hij scoren. Bij Herons/Alcmaria Victrix brachten slechts vier mensen een bezoek aan het slagperk wat hen geen runs opleverde. Stand: 4-7 voor JEKA.

De zevende inning was voor JEKA zeer lucratief. Door honkslagen van Sontje, Bart en Synell, geraakt werper Tair en vier wijd voor Cees leverden vier runs op. Herons/Alcmaria Victrix sputterde in de gelijkmakende inning nog wat tegen. Zij wist driemaal te scoren wat een stand opleverde van 7-11 in het voordeel van JEKA.

In de achtste inning kon Herons/Alcmaria Victrix nog vier man op de honken krijgen doch kon niet scoren. Voor JEKA kwam Tair op de honken door (alweer) geraakt werper. Na een wild pitch bereikte hij het 2e honk en op een honkslag van Bart kon hij scoren.

Herons/Alcmaria Victrix mochten in de negende inning zeven mensen het slagperk betreden. Hier kon men geen optimaal gebruik van maken en slechts één run was de opbrengst. Aangezien de stand hiermee op 8-12 in het voordeel van JEKA kwam, was een gelijkmakende slagbeurt niet meer nodig.

Wedstrijdverslag zondag 24 april.

Herons/Alcmaria Victrix leek bij de return nog onder de indruk van de nederlaag van zaterdag. Tot en met de vijfde inning kwam de ploeg niet aan scoren toe. Zij kregen in deze innings slechts vijf mensen op de honken door tweemaal vier wijd, een honkslag in de tweede inning en twee honkslagen in de vijfde inning.

JEKA daarentegen startte de eerste inning met een driehonkslag van Synell, gevolgd door een honkslag van Bart (alweer) waarop Synell kon scoren.

In de tweede inning wisten Ruben (4 wijd) en Henny (velderskeus) de honken nog wel te bereiken maar beiden konden niet scoren.

In de derde inning bezochten slechts drie spelers van JEKA het slagperk.

De vierde inning begon met een honkslag van – jawel – Bart Janssen. Tair, de volgende slagman, bracht Bart twee honken verder door een tweehonkslag in het linksveld. Een actie van Jarreau, die zelf uitging, bracht Bart over de thuisplaat. Hiermee werd de stand na de vierde inning 2-0 in het voordeel van JEKA.

Ook in de vijfde inning kon JEKA nog éénmaal scoren. Cees, door vier wijd op de honken gekomen, wist het 2e honk te stelen. Een honkslag van Sontje in het linksveld bracht Cees voorbij de thuisplaat. Verder kon JEKA niet meer tot scoren komen in deze inning.

De zesde inning begon goed voor JEKA. Tair kwam op het honk door geraakt werper. De volgende slagman, Ruben, plaatste een tweehonkslag in het linksveld waarop Tair het 3e honk kon bereiken. Henny bereikte het 1e honk door een velderskeus. Door veldfouten kon Ruben de stand op 4-0 in het voordeel van JEKA brengen. Herons/Alcmaria Victrix, schijnbaar wakker geschud, begon de gelijkmakende inning behoorlijk fel. De eerste twee slagmensen sloegen beiden een tweehonkslag. De derde en vierde slagman voegden hier elk nog een hit aan toe waardoor de voorsprong van JEKA inmiddels was geslonken tot 4-2. Een klap richting korte stop was genoeg voor Herons/Alcmaria Victrix om in deze de spanning terug te brengen: 4-3 voor JEKA.

De zevende inning werd geopend door Marijn die vier wijd kreeg. Marijn werd vervangen voor Densley als pinchrunner. Door een honkslag van Synell kon Densley het 2e honk bereiken waarop Bart aan slag kwam. Door een opofferingsslag van laatstgenoemde konden Densley en Synell een honk opschuiven. Tair kwam met opzettelijk vier wijd op het honk. Dit bleek niet de juiste keuze van de werper te zijn want Ruben kreeg daarna “gewoon” vier wijd. Hierop kon Densley de voorsprong uitbreiden naar 5-3. In de gelijkmakende en de daarop volgende innings kon Herons/Alcmaria Victrix geen vuist meer maken.

Doordat Bart in de negende inning nog éénmaal wist te scoren, werd de eindstand van deze wedstrijd 6-3 in het voordeel van JEKA.

A.s. vrijdagavond 19.30 spelen de jongens in Rotterdam tegen Neptunus Tridents. Zondag om 14.30 volgt de return op ons eigen terrein. Aanvang 14.30. Komt u ook?