Mooi honkbalweer maar helaas geen mooi honkbalweekend voor Jeka 1.

Haarlem: ooit DE honkbalstad van Nederland. Jeka mocht afgelopen zaterdag naar deze stad afreizen om te spelen tegen Kinheim 2. Gezien de winst tegen Sparks vorige week – ook in Haarlem – ging het team met goede moed op pad.

Tot en met de vijfde inning ging het allemaal van een leien dakje. Tot dat moment was de stand 4-3 in het voordeel van Jeka. In de zesde inning kon Kinheim gelijk maken. Waar Jeka in deze wedstrijd niet meer tot scoren kwam, maakte Kinheim in de zevende inning nog drie runs wat een einduitslag van 4-7 in het voordeel van Kinheim op het scorebord bracht.

Zondag was het schitterend honkbalweer, een lekker zonnetje, aardig wat publiek en een lekkere bbq. Wat ik echter miste, was lawaai van de aanwezige Jeka-fans. Misschien was dit wel de reden dat Jeka – na een voorsprong van 5-0 – geen vuist kon maken en de wedstrijd alsnog verloor. Hieronder kan je de wedstrijdverslagen van beide wedstrijden lezen.

Zaterdag 16 april.

Kinheim kon de eerste inning niet veel inbrengen. Een vangbal van Bart en twee veldacties van Roberto resp. Cees naar Jemuel op het 1e honk betekenden drie nullen. Jeka kreeg in deze gelijkmakende slagbeurt twee honken bezet door een honkslag van Synell en geraakt werper van Shaimiron. Helaas waren de volgende drie acties niet in het voordeel van Jeka: actie van derde honkman naar 1e honken tweemaal drie slag. In de tweede inning kwamen Jordy en Cees wel op de honken maar wisten niet te scoren. Ook Kinheim kwam niet tot scoren in deze inning.

Nadat slechts vier mensen van Jeka een bezoek hadden gebracht aan de batting box, werd de derde inning ook puntloos afgesloten door Jeka. Kinheim wist in de gelijkmakende slagbeurt maar liefst vijf mensen op de honken te krijgen (drie honkslagen, vier wijd en een veldfout) met als resultaat drie runs. Stand na deze inning was 0-3 in het voordeel van Kinheim.

De vierde inning leek Jeka wakker geschrokken te zijn. Vijf mensen (Roberto, Cees, Synell, Shaimiron en Bart) wisten de honken te bereiken. Allen, behalve Bart die “slechts” het 3e honk bereikte, wisten ook nog te scoren. Kinheim wist hier even geen antwoord op waardoor deze inning werd afgesloten met een 4-3 voorsprong voor Jeka.

Ondanks het feit dat Jeka in de vijfde inning twee honken bezet kreeg en Kinheim drie, werd in deze inning niet gescoord.

Voor Jeka verschenen in de korte zesde slagbeurt slechts drie mensen in het slagperk. Uiteraard leverde dit geen runs op. Bij Kinheim kwamen er twee mensen op de honken waaruit één punt werd gescoord. Stand na deze inning: 4-4.

Ook de zevende inning was voor Jeka niet erg succesvol. Wel drie honken bezet doch geen runs. Voor Kinheim was het een ander verhaal. Zij wisten zes mensen op de honken te krijgen (tweemaal vier wijd, geraakt werper, twee honkslagen en velderskeus) wat drie runs opleverden. Hiermee was de stand na deze inning 4-7 in het voordeel van Kinheim.

In de achtste inning kwamen zowel voor Jeka als Kinheim slechts drie mensen aan slag.

In de negende inning wist Jeka geen vuist te maken. Vier mensen aan slag, waarvan Sontje vier wijd kreeg. De anderen gingen uit door een veld-actie en vangballen in het buitenveld.

Bij een stand van 4-7 in het voordeel van Kinheim was een gelijkmakende inning niet meer nodig.

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 17 april.

Kinheim kwam als eerste aan slag in deze wedstrijd. Onze werper Caspar moest één honkslag incasseren maar door goed veldwerk van Jeka kwamen er slechts vier mensen van Kinheim aan slag. Hoewel Jeka in de gelijkmakende slagbeurt maar één man meer aan slag kreeg, leverde dit wel een punt op. Bart Janssen, door vier wijd op de honken gekomen, kon door een gestolen honk en een mooie honkslag van Jemuel de thuisplaat bereiken. Een goed begin in de eerste inning: 0-1 in het voordeel van Jeka.

In de tweede (drie man aan slag), derde, vierde en vijfde inning (elke inning vier slagmensen) kon Kinheim niet echt imponeren.

In de tweede inning kon Jeka de voorsprong verdubbelen door een driehonkslag van Roberto die vervolgens kon scoren op een honkslag van Jarreau. Ook Lucas wist nog een honkslag in het linksveld neer te leggen maar door goed verdedigen van Kinheim bleef een positief resultaat voor Jeka uit.

Jeka (ind e persoon van Sontje) wist in de derde inning te scoren. Hij wist achtereenvolgens een honkslag te plaatsen, een honk te stelen en honken verder te komen door honkslagen van respectievelijk Ruben en Roberto. Stand na deze derde inning: 0-3 in het voordeel van Jeka.

De vierde inning leverde Jeka nog eens twee runs op door Jordy (vier wijd en een mooie honkslag van Lucas). Lucas die door deze honkslag op het honk kwam, wist vervolgens te scoren op een verre klap van Bart en een opofferingsslag van Densley. De inning werd beëindigd met een stand van 0-5 in het voordeel van Jeka.

Na deze vijfde inning leek Jeka ingeslapen. Jarreau wist nog een honkslag te plaatsen in de zesde inning terwijl Bart nog een punt wist te scoren door een honkslag te slaan, vervolgens een honk verder te komen door een veldfout en daarna een opofferingsslag van Densley. Helaas waren dit alle wapenfeiten van Jeka in de resterende innings.

Kinheim rook echter bloed. In de zesde inning sloegen zij drie honkslagen hun eerste punt van deze wedstrijd werd gescoord.

Eénmaal wakker geworden, wist Kinheim in de zevende inning drie honkslagen te plaatsen en even zoveel runs te scoren.

De achtste inning kreeg Kinheim maar liefst tien mensen aan slag en was het verzet van Jeka gebroken. Kinheim wist met vier honkslagen vier runs te scoren wat een tussenstand aan het eind van deze inning gaf van 8-6 in het voordeel van Kinheim.

In de negende inning kon Kinheim nog tweemaal scoren. Jeka had in de laatste gelijkmakende inning geen weerwoord meer. Dit betekende een eindstand van 10-6 in het voordeel van Kinheim.

 

Aanstaande zaterdag 23 april speelt Jeka op ons complex tegen Herons/Alcmaria Victrix. Aanvang 14.30 uur.

Kom allen en neem je ratel, toeter e.d. mee om “je cluppie” aan te moedigen. De jongens kunnen alle steun goed gebruiken. Ze staan op de elfde plaats en Alcmaria op de laatste, twaalfde plaats.

Laat horen dat je er bent. En vergeet je honkbalvriend(inn)en ook niet mee te nemen.