HSC JEKA deelt de punten

Afgelopen weekend heeft het eerste team de punten gedeeld met Sparks uit Haarlem.
Zaterdag was het gezien de temperatuur nog niet echt een lekker honkbalweertje. Wellicht dat dit ons team parten heeft gespeeld. Helaas werd er met 5-3 verloren. En dat nota bene op ons eigen terrein.
Hoewel het weer zondag niet veel beter was, was de uitslag van de wedstrijd dit wel. Jeka wist maar liefst met 13-6 te winnen.

Zaterdag 9 april, Jeka 1 tegen Sparks Haarlem 1.

De eerste drie innings ging de strijd redelijk gelijk op. Pas in de derde inning wist Sparks de eerste twee honkslagen van de wedstrijd te plaatsen maar dit leverde niets op. De eerste honkslag in de gelijkmakende inning van Jeka van Jordy Solano Cortez leverde ook niets op.
In de vierde inning wist de Sparks viermaal door vier wijd op de honken te komen wat hen één punt opleverde. In de gelijkmakende slagbeurt wist Synell Martina nog een honkslag voor Jeka te plaatsen doch dit leverde helaas niets op.
Een fout van Jeka en twee honkslagen van Sparks betekende het tweede punt voor Sparks in deze wedstrijd. Jeka stelde hier in de gelijkmakende beurt vier honkslagen tegenover. Helaas leverden deze “slechts” één punt op waardoor de stand na de vijfde inning met een voorsprong van 1-2 voor Sparks werd afgesloten.
In de zesde inning gebeurde er niet zoveel. Met slechts vier mensen van Sparks aan slag en drie van Jeka was deze inning snel afgelopen.
Door vier wijd, twee fouten aan de zijde van Jeka en een mooie honkslag wist Sparks in de zevende inning twee runs te scoren. Jeka kon de achterstand in de gelijkmakende slagbeurt – ondanks een homerun van Delverson Bernardus – niet wegwerken. Stand na de zevende inning: 2-4.
In de achtste inning kwamen voor de Sparks vier mensen aan slag. Dit leverde geen runs op. Voor Jeka kwam Densley Sanchez door vier wijd op de honken. Door een actie van Cees Breukers en vervolgens een mooie honkslag van Rene de Lepper kon Densley scoren. Dit bracht de stand na deze inning op 3-4.
In de laatste inning kon Sparks nog éénmaal scoren. Jeka kwam in deze inning niet verder dan tweemaal drieslag en een vangbal in het linksveld. Dit betekende een eindstand van 3-5 in het voordeel van Sparks.

 

 

 

 

 

 

 

 

 zondag 10 april, Sparks Haarlem 1 tegen Jeka 1.

De eerste drie innings voor Jeka leken er op te wijzen dat de wedstrijd van zaterdag herhaald zou worden. In drie innings slecht negen (!) mensen aan slag. Sparks kon pas in de derde inning profiteren van deze impasse van Jeka. Nadat zij in de eerste en tweede inning opgeteld slechts zeven mensen aan slag hadden, gaf de derde inning een ander beeld. De inning opende met een klap in het linksveld die netjes werd gevangen door Sparks. Daarna vier wijd en twee honkslagen leverden het eerste punt van de wedstrijd op. 1-0 in het voordeel van Sparks.

In de vierde inning leek Jeka zich hervonden te hebben. Te beginnen met Synell Martina, als eerste aan slag deze inning. Na een schitterende stootslag/honkslag, welke precies op de lijn stil bleef liggen, bereikte hij het eerste honk. Daarna Bart Janssen (vier wijd) en Jemuel Angela (honkslag) waardoor er drie honken bezet waren. Delverson Bernardus zorgde met een driehonkslag dat Synell, Bart en Jemuel konden scoren. Een veldfout van de korte stop zorgde dat Delverson zelf kon scoren. Dit bracht de stand aan het begin van deze vierde inning op 1-4 in het voordeel van Jeka. In de gelijkmakende beurt kon Sparks door middel van vier wijd en twee honkslagen de stand nog naar 2-4 brengen.

De vijfde en zesde inning brachten geen runs op. Van beide ploegen kwamen in deze innings slechts zeven man in het slagperk.

De zevende inning gaf een ander beeld. Hier zette Jeka het offensief, dat in de vierde inning werd ingezet, voort. Door honkslagen van respectievelijk Jordy, Cees, Lucas (stootslag/honkslag), Bart, en Jemuel werd er volop gescoord. Delverson, die door geraakt werper op het honk was gekomen, wist nog op een mooie klap van Elredson Estanista te scoren. Helaas ging laatstgenoemde door een vangbal uit. Het leek of Jeka niets meer kon gebeuren. Stand na deze slagbeurt was de stand 2-11. In de gelijkmakende slagbeurt kon Sparks nog iets terug doen. Door achtereenvolgens geraakt werper, vier wijd, drie honkslagen en een wilde worp wist Sparks tweemaal te scoren. De eindstand van deze inning werd hiermee 4-13.

De achtste inning leverde Jeka nog twee runs op terwijl Sparks deze inning met goed veldwerk van Jeka en tweemaal drie slag niets terug kon doen.

In de negende inning kon Jeka geen vuist meer maken, wat ook niet echt meer nodig bleek te zijn. Sparks kon nog tweemaal scoren wat de eindstand bracht op 6-13 in het voordeel van Jeka.

A.s. zondag speelt Jeka tegen DSS/Kinheim, aanvang 14.30 op het terrein van Jeka. Uw steun is zeer welkom. Zien we elkaar zondag?