HSC JEKA wint openingswedstrijd van Amsterdam Pirates

We schrijven zondag 3 april 2022. Het eerste team van Jeka speelt na ruim tien jaar weer in de eerste klasse van de honkbalcompetitie. De weersverwachting voor deze zondag was niet best maar toch kwam af en toe de zon door, waardoor het op sommige momenten zelfs warm was. Het lijkt wel of het publiek op dit punt een voorzienende blik had: voor wat betreft de publieke belangstelling had Jeka niet te klagen. Veel ouders, spelers van diverse andere teams en “gewoon” honkballiefhebbers waren ruimschoots aanwezig. Behalve van de BBQ – die aan het eind van de middag was uitverkocht – konden de mensen ook genieten van een lekker weertje en een leuke pot honkbal waarin veel is gebeurd.

De wedstrijd begon om 14.30 tegen Pirates uit Amsterdam. Helaas was de wedstrijd van zaterdag afgelast zodat de spelers (voor velen was dit de eerste officiële wedstrijd op dit niveau) geen idee hadden wat ze konden verwachten.

Vanaf de eerste worp van Casper Dunant bleek dat Pirates klaar wakker was. Drie honkslagen en tweemaal een gestolen honk leverde Pirates twee runs op. In de eerste slagbeurt bleek Jeka echter over de juiste mentaliteit te beschikken. Uit een stootslag en twee honkslagen (resp. Synell Martina, Bart Janssen en Jemuel Angela) wist Jeka éénmaal te scoren wat een stand van 1-2 in het voordeel van Pirates opleverde.

Na de tomeloze aanvalsdrift van Pirates in de eerste inning wist Jeka – na blijkbaar te zijn wakker geschud – het tij in de tweede inning onmiddellijk te keren: slechts drie mensen aan slag bij Pirates. In de gelijkmakende slagbeurt wisten Delverson Bernardus en Synell Martina de inning af te sluiten met een voorsprong van 3-2.

Door goed veldspel van Jeka kwamen in de derde inning voor Pirates wederom slechts drie mensen aan slag. De gelijkmakende inning leverde Jeka drie runs op. Stand na deze inning 6-2 in het voordeel van Jeka.

Het wordt ééntonig, maar ook in de vierde inning kwamen er voor Pirates slechts drie mensen binnen het slagperk. Ook deze inning werd Casper geholpen door zijn veld. De gelijkmakende inning leverde Jeka “slechts” één run op waardoor het team kon uitlopen naar 7-2.

Voor de afwisseling kwamen in de vijfde inning voor Pirates vijf spelers  aan slag. Helaas voor Pirates leverde dit geen runs op. Bij Jeka verschenen vier mensen aan slag wat helaas ook geen runs opleverde.

In de zesde inning kon Pirates tweemaal scoren. Twee honkslagen werden beide verzilverd. Ook werd pitcher Casper in deze inning vervangen door Kyron. In de gelijkmakende slagbeurt deed Jeka niet onder voor Pirates. Densley Sanchez, Delverson en “good old” Cees Breukers wisten de stand op te voeren naar 10-4.

De zevende inning leverde Pirates twee honkslagen op doch geen runs. Jeka kon nog tweemaal scoren door vier wijd van Bart en Ruben die beiden konden scoren op een honkslag van Jordy Solano Cortez: 12-4.

In de achtste inning kon Pirates iets terug doen. Ze hadden vier wijd (éénmaal) en drie honkslagen nodig om twee runs te scoren. Jeka wilde echter niet onder doen voor Pirates in de gelijkmakende slagbeurt en wist uit tweemaal vier wijd en vier honkslagen eveneens twee runs te scoren. Dit bracht een stand van 14-6 op het scorebord.

Pirates wist in de negende inning nog twee mensen op de honken te krijgen door vier wijd. Door éénmaal drie slag en goed veldwerk van Jeka kon Pirates echter niet meer scoren wat het einde van de wedstrijd betekende.

Graag zien we jullie a.s. zaterdag 9 april om 14.30 weer bij de wedstrijd van heren 1 tegen Sparks uit Haarlem. En neem je honkbalvriend(inn)en mee.