PLAYERS HSCJEKA.COM – Feb 2018 -Nummer 9

PLAYERS HSCJEKA.COM zet elke maand een of meer JEKA Spelers/Speelsters/Vrijwilligers in de spotlights.

Dit is inmiddels het 9de nummer en is het de beurt aan Ronald Snijder, onze nieuwe HB1 Coach, deze maand met een exclusief interview over zijn doelen, zijn coaching carrière, zijn mooiste sportmoment, … Ronald Welkom ! En ja, Wij zijn inderdaad de honkbal/softbal vereniging van Brabant met de meeste actieve spelers geworden … Veel Leesplezier.

1) Hoe is met je?
Goed hoor, nieuw jaar en 3 mooie vooruitzichten op de kalender. Medio feb wordt onze dochter geboren. Ben bezig met een nieuwe baan en Jeka natuurlijk.

2) Je bent hoofdcoach van de HB1 team, hoe ben je in deze functie terechtgekomen ?
Jeka informeerde en zijn we gaan praten. De ambitie van Jeka, de uitdaging, het team sprak mij enorm aan om hiermee aan de slag te gaan.

3) Wanneer en hoe ben je begonnen met trainen en coachen ?
Als speler bij Twins moest ik helaas stoppen door een blessure. Vervolgens ben ik samen met Wim van den Hurk bij de junioren van Twins begonnen medio 2003 ergens en dat beviel eigenlijk wel. Vervolgens starte in Eindhoven een baseball academy genaamd Bixie. Daar heb ik 2 seizoenen de junioren gecoached, geleerd van Martijn Nijhoff (inmiddels knbsb), Ferenc Jongejan, clinics en coach bijeenkomsten bezocht en oa mijn coach papieren gehaald. Vervolgens terug naar Twins heren 1 in de overgangsklasse als hoofdcoach en na een teleurstellende periode bij Royal Greys in de belgische hoofdklasse had ik het coach wereldje wel gezien. Tot dat kort daarna een maatje belde of ik niet eens training bij de Stags in Etten Leur wilde geven. Vervolgens werd die 1ne training 5 seizoenen Stags waar we de boel wel goed op de rails hebben gekregen en waar ik met plezier op terug kijk.

4) Wat zijn met dit team de doelen die je wilt behalen?
Het doel is simpel en makkelijk gezegd. Top 6 !
1 team 1 doel.
Het behalen is de uitdaging en ik kijk er naar uit. De kwaliteiten zijn er, daar ben ik nu al van overtuigd. Hard trainen en de wedstrijd gaan domineren. Nu moet bij het team het kwartje gaan vallen zo dat we samen dit doel gaan bereiken. Bereik je de 1e 6 dan promoveer je naar een nieuwe op te zetten topklasse het volgende seizoen.

5) Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd?
Ik kan er nu al niet meer tegen als ik van m’n zoontjes verlies op de play station haha..
Winnen is natuurlijk leuk en ik ben (helaas) een slecht verliezer.. honkbal gericht: verlies je omdat je tegenstander nou eenmaal beter is kan ik er nog mee leven. Petje af! Maar verliezen door “domme” dingen pfff … daar kan ik echt een nacht wakker van liggen.

6) Hoe bereid jij het team optimaal voor op een (belangrijke) wedstrijd? (muziek, rituelen, etc.)
Op dinsdag start ik altijd met een terugblik op de laatste wedstrijd. Wat ging er goed / wat kan of moet er beter. Vervolgens zodra de warming up begint start je aan je volgende wedstrijd en gaan we trainen/voorbereiden. Op de wedstrijddag rij ik meestal met een lekker muziekje op richting de wedstrijd….dat kan echt variëren van guns ’n roses, dance tot gezellige kroegenhits. Verder niet haasten en een bakkie capuccino.

7) Van iedereen op deze wereld, met wie zou je wel eens koffie willen drinken?
Brain Farley

8) Wat is je mooiste sportmoment tot nu toe?
Jeetje, dan ga ik toch voor het moment dat ik op mijn 11e jaar werd gekozen voor het nederlands team om een WK in Japan te gaan spelen.

9) Wat is je vervelendste sportmoment tot nu toe?
Dat ik voor mezelf de keuze moest maken om zelf te stoppen als actief speler.

10) De vraag die je gesteld zou willen hebben ?
Ik hoop oprecht dat het mooi en leuk seizoen wordt, met veel publieke steun voor heren 1.

Players #9 werd mede mogelijk gemaakt door :
Frontpage : Erik Kluijtmans
Interview : Ronald Snijder en Erik Kluijtmans