PLAYERS HSCJEKA.COM – Jan 2018 -Nummer 8

PLAYERS HSCJEKA.COM zet elke maand een of meer JEKA Spelers/Speelsters/Vrijwilligers in de spotlights.

Dit is inmiddels het 8ste nummer en is het de beurt aan Peter van der Waals, jarenlang maestro van de Kantine, die terug komt op zijn passie om de club te helpen in een boeiend interview … veel leesplezier.

1- Hoe is met je?
Leuke vraag als binnenkomer. Het standaardantwoord dat ik vaak geef is goed, maar uiteraard zijn er ook bij mij wel wat aandachtspunten. Gelukkig heb ik weer een drukke baan, gaat het goed met mijn gezinsleden, maar moet ik toch ook echt wat kilo’s zien kwijt te raken en mijn conditie weer op orde brengen.

2- Ik zie je heel vaak achter de bar, hoe ben je achter deze bar gekomen ?
Mijn zoon Niels is begonnen bij de pupillen van Jeka en moest gehaald en gebracht worden voor wedstrijden en trainingen. Als je dan bij Jeka bent en je kunt je naast het kijken naar de trainingen nuttig maken door als vrijwilliger wat hulp te bieden dan is dat een perfecte match. Op een van de dagen werd ik door Jim Tuit aangesproken of ik wat meer voor de kantine zou willen betekenen. Daar ben ik, toen met Michel Terschegget, op ingegaan en hebben wij samen de kantinetaken geheel op ons genomen. Nu, 8 jaar later doe ik de kantine samen met Veronica en heb ik nog steeds plezier in het uitvoeren van de kantine-taken.

3- Heb je enig idee hoe lang jij achter deze bar hebt gestaan in het afgelopen seizoen?
Ik heb echt geen idee hoe lang, maar als het een soort hobby van je is geworden kijk je ook niet naar de tijd. Wat ik wel weet is dat ik naast de bardienst zelf, nog meer achter de schermen doe voor de kantine. Zaken als inkopen dranken/etenswaren, contracten beheren, kassa beheer, regelen barvergunning consumptiekaarten, overleggen en IV- certificaten zijn een paar van die zaken.

4- Wat vind je leuk aan je functie?
Van nature en ook in mijn werk ben ik gewend om zaken te regelen. Ik kan niet stilzitten, steek graag de handen uit de mouwen en ben graag een voorbeeld voor anderen. Als je dan ziet dat je de club geholpen is met je inzet en als ook anderen daardoor taken op zich willen nemen dan geeft dat mij voldoening.

5- Van iedereen op deze wereld, met wie zou je wel eens koffie willen drinken?
Koffie zou ik willen drinken met de Dalai Lama, niet omdat ik erg gelovig ben, maar meer omdat wij in een enorm gehaaste maatschappij leven. Ik ben ervan overtuigd dat ik in deze ontmoeting vele wijze lessen zou krijgen hoe het ook anders kan.

6- Wat is een “Perfecte” Jeka dag voor jou?
Een perfecte Jeka dag is voor mij een dag waarin er grote drukte is op het Jeka terrein en er vele mensen zijn die de handen uit de mouwen steken voor Jeka. Er zijn immers veel vrijwilligers nodig om de spelers en speelsters van onze club de sport te laten beoefenen die zij zo leuk vinden. Excuses als ik iemand vergeet, maar ik denk dan aan coaches, trainers, eigen scheidsrechters, materiaalman, technische commissie, onderhoud, penningmeester, secretaris, voorzitter, kantinepersoneel, ICT, feestcommissie, sponsoren enz, enz.

7- Wat is je meest dierbare herinnering in de kantine?
De meest dierbare herinnering??, pff lastig. Ik denk dat er veel momenten zijn die mij dierbaar zijn. Die zijn er b.v. als mensen spontaan aanbieden om mee te helpen in de kantine, bij de organisatie van toernooien of mensen van de tegenstanders die aangeven dat wij het bij Jeka zo goed voor elkaar hebben met activiteiten en trainingsfaciliteiten. Dan realiseer je jezelf dat, hoewel er natuurlijk altijd zaken beter kunnen, wij eigenlijk al een of meerdere stappen vooruit zijn op andere verenigingen.

8- Wat is je ergste herinnering?
De ergste herinnering heb ik aan het overlijden van Dom Marijnissen. Dom heeft vele jaren de kantine bemand en tevens altijd trouw de financiën van de kantine geregeld. Altijd prettig met hem samengewerkt, maar dan ineens is hij er niet meer en moet je als club verder met 1 toegewijde vrijwilliger minder.

9- Stel je voor, met beperkt budget, wat zou je in de kantine willen veranderen ?
Ha, de keuken, moeten we toch ook even bij stilstaan. Dat is het project waar we nu volop mee bezig zijn. Ik hoop dat we met de vrijwilligers rond half maart de keuken vernieuwd hebben en dan weer helemaal up-to-date zijn in de keuken. De volgende stap zou wat mij betreft de bar zelf zijn. Mijn foto met daarop de luxe bar zou uiteraard een wens zijn, maar dan moeten we eerst een paar rijke Arabieren of Chinezen zien te vinden die geld in onze bar willen steken.
Is het budget beperkt dan denk ik dat we in de kantine wat moeten doen aan de toiletgroepen. Deze zijn wel toe aan een update wat mij betreft.

10- welke vraag zou je hebben willen beantwoorden?
De vraag die ik gesteld zou willen hebben is eigenlijk een vraag aan iedereen die lid is van de vereniging of ouder/verzorger van een lid van de vereniging. De vraag betreft: wat zou je nog kunnen/willen doen voor onze vereniging Jeka. Mijn antwoord heb ik denk ik al gegeven in dit stukje. Wat zou jij/u antwoorden?
(Geïnteresseerd om iets als vrijwilliger te doen? Meld je aan bij een vertegenwoordiger van de vereniging)

11- Laatste woord aan jou … ?
Mijn wensen voor 2018 zijn simpel. Ik wens eenieder veel speelplezier en hoop dat wij met elkaar de ambities van HSC Jeka kunnen verwezenlijken.

PLAYERS HSCJEKA.COM – Jan 2018 -Nummer 8, HSC Jeka