PLAYERS HSCJEKA.COM – Maart 2018 -Nummer 10

PLAYERS HSCJEKA.COM zet elke maand een of meer JEKA Spelers/Speelsters/Vrijwilligers in de spotlights.

Dit is inmiddels het 10de nummer en deze maand in de spotlights, Claire, Vrijwilliger en Softbalmom, met een inspirerende interview over haar vrijwilligerswerk en inzet bij ons vereniging, … Claire bedankt dat je bij Players bent geweest, het was super tof ! … Veel Leesplezier.

1) Hoe is het met je?
Goed. Mss handig als ik me even voorstel😉
Ik ben Claire Fernandez Glansbeek-Schouten (een hele mond vol), 39 jaar jong, getrouwd met Manuel en moeder van Norah en Jannah. Allebei mijn dochters softballen bij Jeka.

2) Wat heeft je bewogen om Jeka te helpen ?
Wat mij beweegt om Jeka te helpen is, dat ik mijn meisjes graag zie sporten bij een fijne club. En Jeka alle hulp kon/kan gebruiken.
In het begin, als ouder bij Jeka, deed ik bardiensten.
Omdat je als ouder toch wel vaak op de club bij wedstrijden bent, heb ik met nog wat andere ouders leren scoren van Veronica. Zo konden de we de coach wat ontlasten en werd het spelletje nog leuker om te bekijken.
Tijdens één van de algemene ledenvergaderingen werd duidelijk dat er nog wel wat meer hulp nodig was binnen Jeka, vooral financieel kwamen ze behoorlijk tekort. Zodoende ben ik, mede doordat Heilke mij daarvoor vroeg, me in gaan zetten voor de Rabobank clubkascampagne en de Grote clubactie.
Van het één komt het ander en zodoende hielp ik afgelopen jaar ook mee als vrijwilliger bij een toernooi. Werkte ik mee aan de organisatie van de Jeka Awards. En liep ik als begeleidster mee met de warming up van de extreme training (omdat ik zelf graag hardloop en sport).

Ik ben best druk met werk, huishouden, mijn kids en zelf sporten…maar kan zo toch een positieve bijdrage leveren met kleine en soms iets grotere dingen aan een fijne sportclub voor mijn meisjes.

3) Waar word je blij van als Softbalmom ? Heb je een voorbeeld ?
Dat mijn meiden graag naar de trainingen gaan, ze ondanks tegenslagen doorzetten en plezier aan het spel beleven met een team, maakt mij blij.
Na een verloren wedstrijd met hun eigen team, huilend in de auto door naar een tweede wedstrijd, omdat het andere pupillen team speelsters tekort kwam. Ze daar weer zien opleven en samen met het team een overwinning binnen slepen, maakt mij een blije trotse softbalmom.

4) Wat is je leukste ervaring tijdens het vrijwilligerswerk bij Jeka?
De kleine dingen, de blije enthousiaste kids, de gezelligheid met andere vrijwilligers en ouders… de kleine dingen die je kunt doen maken het leuk voor mij.
Maar het allerleukste afgelopen jaar was toch wel:
de beste Grote clubactie lotenverkoper Boban, dolgelukkig te zien met zijn eerste prijs… échte honkbalschoenen.

5) En je minst leuke ervaring?
Aan het vrijwilligerswerk zelf heb ik eigenlijk nog geen echte mindere ervaringen gehad. Natuurlijk gaat er wel eens iets mis, maar dan zijn er altijd wel mensen die bijspringen.

6) Van iedereen op deze wereld, met wie zou je wel eens koffie willen drinken en waarom?
Ik drink geen koffie😉

7) Wat is een “perfecte” Jeka dag voor jou?
Met mooi weer langs de lijn… een sportieve wedstrijd kijken… natuurlijk met de gezellige andere ouders😃

8) Wat zou je nog meer willen doen ?
Geloof dat ik wel genoeg doe😉…dus ik ga door met hoe ik nu bezig ben.

9) Wil je verder nog iets kwijt?
Als je denk ik wil niet ergens aan vast zitten, maar wil wel eens wat (kleins) doen voor de club …. schroom niet geef het aan bij de coach, het bestuur of andere ouders😉, maak door vele handen licht werk en daarmee een fijne club voor iedereen. Het geeft je een goed gevoel, echt waar!

Tekst : Claire Schouten, Erik Kluijtmans
Frontpage : Erik Kluijtmans