Over Jeka

Oog voor talent

 

Onze vereniging

Honk- en Softbalclub Jeka uit het oosten van Breda heeft zo’n tweehonderd leden en vijftien teams. HSC Jeka investeert in zowel trainers als faciliteiten om honk- en softbal op het hoogste niveau te spelen. Haar eerste heren honkbalteam speelt op zondag in de eerste klasse. Ook enkele jeugdteams komen uit in de hoogste afdeling op zaterdag.

Jeugd
De jeugd heeft de toekomst! HSC Jeka creëert voor haar jeugdafdeling een kwalitatief kader om de jonge spelers de kans te geven zich optimaal te ontwikkelen. De jeugdtrainers van HSC Jeka zijn zeer ervaren. Zo bevinden zich drie oud-spelers van het Nederlands elftal  en een ex-Olympiër onder de jeugdtrainers.
Daarnaast profiteert HSC Jeka van de kennis van een Amerikaanse en een Canadese oefenmeester.

Brabant United
Om jeugdige talenten van HSC Jeka de kans te geven mee te doen met het Nederlands kampioenschap, richtte HSC Jeka Brabant United op. Een team dat is samengesteld uit geselecteerde jeugdleden van alle Brabantse clubs. In 2015 werd dit Brabantse team Nederlands Kampioen. Dit gaf toegang tot deelname aan de Europese kampioenschappen.

Europees Kampioenschap
De deelname van enkele jeugdleden van HSC Jeka aan het Europees Kampioenschap 2015 in Italië, inspireerde het bestuur om dit toernooi naar Nederland te halen. Met hulp van de gemeente Breda, die de upgrade van de velden financierde, vond dit toernooi in 2016 bij HSC Jeka plaats. Ook in 2017 heeft HSC Jeka de race om het gastheerschap van dit prestigieuze toernooi gewonnen. Het Europees Kampioenschap is een toernooi waaraan acht Europese landen meedoen.

Midden in de samenleving
Honk- en Softbalclub Jeka is een vereniging die bruist van de energie. Naast haar kernactiviteit, ontwikkelt de club veel sociale activiteiten, waardoor zij midden in de Bredase samenleving staat. Zo introduceerde HSC Jeka het populaire Bean Bag spel voor ouderen en is zij mede-initiator van het project voor zestigplussers om elkaar te ontmoeten en meer te bewegen.

Bean Bag
Succesvolle activiteiten ontstaan vanuit een warm hart met een duidelijk doel. Een voormalig lid van de club raakte geïsoleerd in een zorginstelling. Om hem te helpen zocht én vond voorzitter Ryan Angela Bean Bag. Het nieuwe spel is niet te vangen in woorden, doen is de enige optie. In korte tijd heeft Bean Bag in een twintigtal instellingen veel enthousiaste beoefenaars op de been gebracht. Momenteel onderzoekt HSC Jeka de mogelijkheid om een Bean Bag competitie voor zorginstellingen op te zetten.

G-honkbal
G-honkbal biedt HSC-Jeka al vijf jaar. Het G-honkbal stimuleerde het bestuur van Jeka tot ruim denken: ‘Beperkingen bestaan niet, zij dagen uit tot het vinden van mogelijkheden!’

Bent u ook een voorstander van maatschappelijk betrokken ondernemen?
Wilt u meeliften op het succes van HSC Jeka? Bekijk dan onze diverse sponsormogelijkheden.

Vrienden van JEKA

Vrijwel sinds de oprichting van HSC Jeka in 1960 bestaat er een enthousiaste groep leden en niet-leden, die de vereniging HSC Jeka een warm hart toedragen. Lange tijd was de naam van deze groep De Club van 100. De naam is in het verleden ontstaan op basis van het idee: 100 leden die ieder 100 …